Veszprém

2013.09.09. 14:08

Jól sikerült a birkózók nyári felkészülése

Kupagyőzelemmel zárták a tavaszi szezont a Centrum Sport Egyesület birkózói.

Horváth Gábor

Az edzők ezt követően egy hét szünetet engedélyeztek, majd belekezdett a csapat az alapozásba.

– A sikeres felkészülés titka, hogy megfelelő időben kezdjük a következő szezonra való felkészülést, így nem kell a formában tartó időszak közepén kapkodni – mondta el Túri Péter edző. Alapozás után a veszprémiek edzőtáborozáson vettek részt Balatonkenesén, ahol a térségi régió csapatai – Dunaújváros, Enying, Mezőfalva, Székesfehérvár, Berhida, Veszprém –, továbbá Budapestről Kertváros, Budajenő, valamint Szeged és Felcsút versenyzői gyakoroltak közösen. 

A táborban közel kétszáz sportoló vett részt, így mindenkinek akadt bőven edzőpartnere. A Centrum SE 26 fővel érkezett Balatonkenesére, ahol is nyolctól tizennyolc éves korig, minden korosztályban képviseltette magát az egyesület. A veszprémi klub vezetői elmondták: a tábor „sztárja” Bárdosi Sándor kétszeres junior-világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó volt, aki jelenleg edzőként tevékenykedik Budajenőn és Felcsúton is.

Bárdosi főleg az idősebb versenyzők számára tartott bemutatókat, élménybeszámolói pedig feledtették mindenkivel a kemény munka kínjait.

A bakonyi birkózók nyári felkészülése jól sikerült, amelyet a csapat a három hét múlva kezdődő bajnoki szezonban bizonyíthat be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!