Veszprém

2014.03.12. 18:30

Esély a foglalkoztatásra

Veszprém - A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási esélyeinek javítását célul tűzte ki a kormány, amit pályázati lehetőséggel is támogat.

Tremmer Tamás

A kormány célja a munka alapú társadalom kiépítése, amelyben mindenki megtalálja képzettségének, az elvárásainak, a képességeinek megfelelő munkahelyet, legyen szó egészséges, avagy mozgáskorlátozott személyről. Mindezt dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter jelentette ki szerdán Veszprémben. 70 munkáltató és érdekképviseleti szervezet részvételével rendezték meg a „Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának és sikeres rehabilitációjának elősegítése” című konferenciát.

A kormány 2013-ban pályázati úton közel 35 milliárd forintot fordított megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatására, hangsúlyozta dr. Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója az eseményt követő sajtótájékoztatón. A megváltozott munkaképességű személyek támogatott foglalkoztatása 2010. és 2013 között 43 ezerről 60 ezerre nőtt.

A jelenleg futó uniós projekt keretében Veszprém megyében eddig 95 munkáltató regisztrálta igényét arra, hogy a projekt keretében 222 megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatna. A február végéig aláírt szerződéseknek köszönhetően a vállalkozások 79 ember foglalkoztatására 54 millió forintot kötöttek le. A megyében még e célra 61 millió forint áll rendelkezésre.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere úgy fogalmazott, a megváltozott munkaképességűek számára további segítség a társadalmi befogadás, illetve az életminőség javítása. Ennek érdekében a város a nyár elején speciális összművészeti fesztiválnak ad otthont. Csatlakoznak a Kulcs az élethez programhoz is, ennek keretében három lakást biztosítanak intézményből kikerülő fiatalok számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!