Veszprém

2014.05.27. 13:50

Lola és Puskás Péter népszerűsítették az olvasást Veszprémben

Az olvasást népszerűsítette nemrég a veszprémi Rózsa Úti Általános Iskolában Lola és Puskás Péter, akik később a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályára is ellátogattak.

Király Ferenc

Tavaly ősszel indította az egyik nagy magyar üzemanyag-forgalmazó cég az olvasást népszerűsítő kampányát. Ennek részeként a vásárlók a már elolvasott könyveiket leadhatták a vállalat üzemanyagtöltő állomásain. Az egy évig tartó akció során eddig több mint 15 ezer könyv gyűlt össze, amiket aztán zenés felolvasó délutánok keretében adnak általános iskoláknak – hazánk különböző pontjain. Céljuk, hogy a kiadványok olyan fiatalokhoz jussanak el, akiknek az olvasnivaló beszerzése komoly anyagi terhet jelentene.

A Jóban-rosszban című televíziós sorozatból is ismert Puskás Pétert igazi sztárként fogadta gyerekközönség, nagy sikert aratott (Fotó: Penovác Károly)

A koncepció kialakításakor figyelembe vették dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi docens tanulmányát, ami az olvasás népszerűsítésének szükségességén túl rámutat arra, hogy a fiatalok önkifejezésében és érvényesülésre való képességeiben milyen nagy szerepet játszik az olvasás, az olvasással való ismeretszerzés. A program nagykövete a Viva Comet- és Bravo Otto-díjas, többször az év női előadójának megválasztott Lola, illetve a Megasztár 3-ban feltűnt, a Jóban-rosszban című televíziós sorozatban és több mozifilmben szerepelt Puskás Péter lett.

A művészek ezúttal is felolvastak és zenéltek az aulában összegyűlt diákoknak, majd a vállalat képviselői – mint más vidéki tanintézményekben – ezer könyvet ajándékoztak az iskola könyvtárának. Miközben a vendégek az olvasás örömére és hasznosságára hívták fel a figyelmet, megtudtuk: a cégnek nem-csak nagy felelősség, de nagy öröm is részt venni egy fiataloknak szóló felolvasáson. Remélik, ők is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél többen megszeressék az olvasást, mert akiben felébred a vágy a tudás megszerzésére, az könnyebben érvényesül az életben.

A nap végén Lola és Puskás Péter a megyei kórház gyermekosztályára is ellátogatott, ahol beszélgettek a kicsikkel, majd gyermekkönyvcsomagot adtak át az ottani játszószobának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!