Veszprém

2014.05.01. 19:33

Nem akarták az ügyeletet új helyre költöztetni

Herend – A város képviselő-testülete elfogadhatatlannak tartja, hogy a jövőben is ugyanannyi hozzájárulást fizessenek a veszprémi, központi, háziorvosi ügyelet működtetéséért mint eddig, fogalmazódott meg a kedd esti ülésen.

Győrffy Árpád

A veszprémi önkormányzat ugyanis arra kérte a herendi testületet, hogy közös megegyezéssel módosítsák az alapellátási háziorvosi ügyelet ellátására kötött feladat-átvállalási szerződést az új helyre költözés és az új működtetők miatt, az önkormányzati hozzájárulás azonos szinten tartása mellett.

Vajai László polgármester emlékeztetett rá, hogy a herendi önkormányzat nem akarta az ügyeletet új helyre költöztetni, a tervezett takarékossági hatások miatt végül mégis elfogadták azt. Az ígéretek szerint az általuk fizetendő díj közel ötven százalékos csökkenésével számolhattak. Most meg arra kérik őket, hogy fizessék a jövőben is az eddigi díjat. Ráadásul magyarázatot, számításokat is csak akkor ígértek, amikor a napokban határozatképtelenség miatt meg sem tartott kistérségi ülésen több polgármester is jelezte kifogását.

A testület egyhangúlag úgy határozott, hogy az orvosi ügyelet áthelyezésével, működtetésével kapcsolatos módosítást elfogadják, de a finanszírozásról csak részletes adatok birtokában döntenek.

Megkerestük Porga Gyula veszprémi polgármestert, aki elmondta, hogy az előterjesztés megfogalmazása okozhatott problémát. Pontosították a szöveget, a korábban megbeszéltek szerint kevesebb hozzájárulást irányoztak elő. Ezt már várhatóan támogatni fogja a herendi testület is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!