Veszprém

2015.04.15. 16:15

Ezt írta a Napló 25 éve - Imponáló győzelem

Veszprém - A Magyar Demokrata Fórum győzelme már az első fordulóban imponáló volt, ám a második és egyben záró választási napon egyszerűen fergeteges és mindent elsöprő erejű sikert arattak. Lapunk munkatársa, Józsa Benő az MDF veszprémi szervezetének elnökét, Horváth Balázs képviselőt kérte rövid interjúra.

Balassa Gergő

- Hosszú és fárasztó választási küzdelem után, feltételezem, kirobbanó az öröm.

- Feltétlenül. Fantasztikus a sikerünk. De a hosszú nem a választási harc volt, hanem életemből 45 év; a tiltás, a tűrés, a bolseviki diktatúra időszaka. Óriási a fellélegzés.

- Ön a választás első fordulójának napján megjósolta: az MDF elsöprő győzelmet arat! Kitűnő jósnak bizonyult, s a második forduló még fényesebben igazolta: fergeteges MDF-siker született.

- Nemes anyagból könnyű építkezni, a Magyar Demokrata Fórum anyagát ilyennek tartom. Mi tudatosan erre a napra készültünk, s hangsúlyoztuk: a döntő pillanatok az első szabad és demokratikus választások lesznek. Lezsák Sándor zseniális szervezőkészségének köszönhetően logikus rendben dobtuk ki plakátjainkat is: tovarisi konyec, aztán jött a tiszta arcú, szép gyermek (a jövő), s a kommunista címer szétrobbantása az alóla előtündöklő koronás címerrel. Minden flottul szervezett volt. Képviselőjelöltjeink valamennyi településre elmentek (a legkisebb faluba is), bekopogtak házakhoz és mindenkivel ismertettük a programunkat.

Horváth Balázs miniszter
Fotó: Wikipédia

- Az MDF nem elsősorban a személyiségek vonzerejére, hanem a programjára helyezte a hangsúlyt.

- Egyértelmű. A dolgok logikája számunkra ez volt: nem azzal nyerjük meg a választást, hogy ránk, rám, a személyekre szavaznak, hanem azzal nyerhet az MDF, hogyha az állampolgárok megértik és elfogadják a programját (...) Nem importáltunk képviselőjelölteket sem, csak MDF-tagokat indítottunk, s nem neves személyiségek által akartuk magunkat eladni. Győzelmünk földindulásszerű volt, s a Kereszténydemokrata Néppárttal és a független képviselőkkel kormányképes erő leszünk.

- A kisgazdákat emltette Országos vezetésünk megkezdte velük a koalíciós tárgyalásokat.

- Antall Józsefet, az MDF nagy tekintélyű és bölcs elnökét régóta potenciális kormányfőként emlegették

- A klasszikus polgári demokráciák hagyományainak megfelelően: a legerősebb párt elnöke a kormányfő. Mi nyilván így fogunk a T. Házban szavazni.

- Köszönöm a nyilatkozatát és gratulálok fölényes győzelmükhöz. Jó erőt, egészséget és bölcsességet minden megyénkbeli képviselő parlamenti munkájához.

- Köszönjük. A nagy munka, a neheze most jön: az ország sorsa, népünk jövője a tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!