Veszprém

2015.04.03. 15:08

Megújult a mozgássérültek üdülője

A Veszprém Megyei Mozgássérültek Egyesületének borgátai üdülőjében gyógynövénykertet alakítottak ki és gyógynövény ismereti előadásokat tartanak, valamint az ősi indián kultúrát szintén bemutatják a vendégeknek. Az üdülő idén már megújulva vár mindenkit.

Tóth B. Zsuzsa

Kovács Tibor, az egyesület elnöke lemondta lapunknak, hogy az idei évtől több programot is szerveznek a vendégeknek.

- Nem csak az épület és annak környezete újult meg, hanem a szolgáltatásokat is a kellemes pihenés érdekében bővítettük. A ház két szintjén hét szoba várja a vendégeket saját fürdőszobákkal. Két jól felszerelt konyhánk, étkezőnk és társalgónk van. Az autóval érkezők zárt udvarban parkolhatnak, de sátorhelyek szintén vannak nálunk. A nomád körülményeket kedvelők részére szintén kialakítottunk fürdőszobát és konyhát. A ház mellett pihenőhely, főzési és grillezési lehetőség van a szükséges felszereléssel, de ha kell, ebédet is biztosítunk. Az idei év újdonsága az udvaron 50 féle növényből kialakított gyógynövényes kertünk, amelybe halimbai gyógynövényeket telepítettünk a Szalay Miklós Tankert dolgozói segítségével. A gyógynövények szárított formában ugyancsak megtalálhatóak nálunk, teát, szörpöt kínálunk. Gyógynövény ismereti előadásokat szervezünk. A gyógynövények részletes bemutatásán túl gyógyászati felhasználásukról ugyancsak tájékoztatást adunk. A programok között szerepel az ősi indián kultúra bemutatása, amely főként a gyermekeknek nyújt élményt. Kipróbálhatják az indián élet eszköztárát és öltözetét, megismerkedhetnek az indián művészettel. Tervezünk továbbá kirándulásokat, bortúrákat és borkóstolásokat, valamint zenés ismerkedési és búcsúesteket – szólt a tervekről Kovács Tibor.

Hozzátette, hogy az üdülőbe nem csak a mozgássérülteket várják, annak lehetőségeit bárki kihasználhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!