Veszprém

2015.06.18. 10:25

Papp Tamás maradt a kisgazdák megyei elnöke

Veszprém, Pápa - Ismét Papp Tamást választották meg a Fidesszel szövetséges Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) Veszprém megyei elnökének.

Polgár Tibor

Újraalakította a választókerületi szervezeteit és a megyei szervezetét a KPE – tájékoztatott sajtóközleményében a párt Veszprém megyei szervezete. Ebből kiderült: megyei elnökké ismét Papp Tamás megyei közgyűlési képviselőt választották. – Az időközi választások eredményei, a kisgazdáktól visszaérkező jelzések indokolják, hogy a Fidesszel való szövetséget erősebb és szervezettebb formában tartsuk fenn. Az újraszervezett kisgazda szervezetek közreműködésével a magyar agrárium megújítására, reformjára a kisgazdák programot készítenek – nyilatkozta Papp Tamás.

Hozzátette, különösen fontosnak tartják, hogy a földforgalmi törvény ismételt megvitatása és újratárgyalása megtörténjen. Szerintük a törvénynek biztosítania kell, hogy a kistelepüléseken, falvakban élő emberek termőföldhöz juthassanak. A kisgazdák szorgalmazzák, hogy a mezőgazdasági ismeretek oktatása legyen beiktatva az általános iskolák tanrendjébe, és a 8. általános elvégzését követően a diákok olyan oklevelet kapjanak, amivel a termőföld megszerzéséhez szükséges iskolai végzettséget igazolni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!