Veszprém

2017.05.11. 19:55

Fontos, hogy a fiatalok megismerjék a Kárpát-medence értékeit

VESZPRÉM - A hungarikumokról szóló társasjáték és a kárpát-medencei magyarság nemzeti értékeivel kapcsolatos kiadvány is készült az Értékek iskolája elnevezésű programban.

Napló információ

Ovádi Péter önkormányzati képviselő kiemelte, Veszprém megye a hungarikummozgalom zászlóshajója. Hozzátette, fontos, hogy a fiatalok megismerjék a Kárpát-medence értékeit, és büszkék legyenek magyarságukra.

Horváth Zsolt a nemzeti értékek kötettel
Fotó: Pesthy Márton

Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért Egyesülettel közösen indított Értékek iskolája című, napokban véget ért program keretében sok fiatal ismerkedett meg a hungarikummozgalom alapjaival és a helyi értékek rendszerével.

A kezdeményezésben a hungarikumokat ismeretterjesztő formában közvetítő társasjátékot hoztak létre, valamint megszületett a Kérdések és válaszok a Kárpát-medence értékeiről című kötet, amely több mint 300 kérdést tartalmaz a nemzeti értékekről.

A programot ismertető tájékoztatón a hungarikummozgalom építésében résztvevő oktatási intézmények képviselői vehettek át példányokat a kiadványból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!