Veszprém

2017.05.17. 18:21

Levelezőjáték a Bakonyról

A Rajtunk is múlik című háromfordulós levelezőjáték eredményhirdetését tartották a Deák Ferenc Általános iskolában. Az évek óta hagyományos , három korosztálynak meghirdetett, veszprémi általános iskolás diákoknak kiírt tanulmányi megmérettetésben kilenc veszprémi Iskola 101 versenyzőjével vett részt.

Jákói Bernadett

A szervező Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont minden évben más-más magyar tájegységet, nemzeti parkok feldolgozását helyezi előtérbe. Idén visszatérően a honi, Veszprém környéki tájat jelölnek ki annak földrajzi, természeti vagy akár honismereti, néprajzi értékeinek a megismeréséhez, feldolgozásához, tartalmas versenyfeladatokkal feltöltve.

A levelezővetélkedőben részt vevő tanulók oklevélben részesültek, így Horváth Tifani a Deák Iskola 4.osztályos diákja is
Fotó: Jákói Bernadett

–Szerencsénk van, hogy veszprémiként két jelentős tájegység ölelésében élhetünk, keveseknek adatik meg, hogy ilyen csodálatos természeti környezet övezze lakóhelyét, és e lehetőséggel a levelezőjáték kiírói is éltek - mondta el Horváth Szilárd igazgató, aki a házigazda Deák Iskola igazgatójaként köszöntötte a vetélkedőben résztvevő gyerekeket.

Petőcz Rebeka (balra) évről évre  kiemelkedő teljesítményt nyújtott a levelezőjáték során

Váradi Lászlóné 5 éve szervezője, ötletgazdája a háromfordulós levelező ismeretterjesztő játéknak. Nagy örömmel nyugtázta, hogy a vetélkedő gyerekek között mindig szoros a mezőny, minden évben kiemelkedő munkákat emelhetnek ki az alkotásokból a kiállításra.

Váradi Lászlóné tanár, a levelezőjáték szervezője ismerteti a vetélkedő végeredményeit

Az összesített pontok alapján a 3-4.évfolyamosok között első helyezésben részesültek Csóka Dorka (3.oszt.Kossuth Iskola) és Kolimár Luca (4.oszt. Deák Iskola) . 5.-6.évfolyamon Darida Csenge (5.oszt.Kossuth Iskola), A 7.-8. évfolyamon a  8..osztályos Petőcz Rebeka(Báthory Iskola) kiemelkedő teljesítményt nyújt évek óta, s minden alkalommal, sikeres eredménnyel vett részt ebben a tanulmányi levelezőjátékban. Idén az ő alkotása díszíti az elismerő okleveleket is. A Rajtunk is múlik vetélkedőben részt vevő diákok közül 25 fő kapott meghívást a BaBaKO évvégi „legek" kirándulására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!