Veszprém

2013.04.24. 12:48

A hétköznapok hősei

Egy városi civil szervezet szavazást ír ki öt foglalkozásban, hogy a lakók voksai alapján díjazhassák a szakmák legjobbjait, hangzott el a városházán.

Marton Attila

A hét éve létrehozott Városi Nyilvánosságért Alapítvány Mindennapok hősei elnevezésű kezdeményezésének célja, hogy láthatóvá tegyék azokat a hétköznapi embereket - rendőröket, tűzoltókat, egészségügyi dolgozókat, szociális munkásokat és pedagógusokat -, akik kiemelkedően teljesítenek, fogalmazott Szalay Zsolt főszervező. A civil szervezetek fontos szereplői a város életének, ezt ez az akció is bizonyítja, mondta Porga Gyula polgármester, majd hozzátette, Veszprém számos díjat adományoz a közgyűlés döntése alapján, ebben az esetben viszont a közönség szavazata dönt.

A voksokat április 15-től adhatják le három héten keresztül a veszprémiek a kezdeményezésről elnevezett honlapon, ahol nem előre megnevezett jelöltek, hanem a szavazók által nomináltak közül kerülnek ki a kategóriák győztesei. Fontos, hogy foglalkozásonként egy személy csak egy jelöltet nevezhet meg.

A díjakat május 13-án adják át ünnepélyes keretek között, az est házigazdája Porga Gyula polgármester lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!