Veszprém

2017.01.18. 18:01

A Szilágyi iskola eredményei

Veszprém - Jól szerepeltek a Szilágyi Keresztény Iskola hetedikesei és nyolcadikosai a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen.

Balla Emőke

A Szilágyi Keresztény Iskola életében az őszi hónapok meghatározók. A hetedik, nyolcadik évfolyamok legjobb diákjai ekkor készülnek a Bolyai anyanyelvi csapatversenyre. A megmérettetés mottója: Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.

Jól szerepeltek a Szilágyi iskola hetedikes és nyolcadikos tanulói Fotó: Szilágyi keresztény iskola

A befektetett munka az idei tanévben sem maradt jutalom nélkül. A Szilágyi Keresztény Iskola hetedik és nyolcadik évfolyamos csapatai a körzeti megmérettetésen 2. helyezést értek el, így meghívást kaptak a Budapesten rendezett országos versenyre.

A felkészülésre kevés idő állt rendelkezésre, de a tanulók szorgalma és kitartása töretlen volt. Az írásbeli és a szóbeli feladatok mellett színpadi produkcióval is kellett készülniük.

Az egész napos verseny a nyolcadik osztályosok NyelvÉszek csapata országos első helyezést ért el: Kovács Klára (8. A), Szabó Hanga (8. B), Kiss Barnabás (8. B) és Cziráki Csongor (8. B). A hetedik osztályosok NégyÉsz csapata országos 18. helyezett lett: Maróti Blanka (7. B), Léner Rebeka (7. A), Igaz Barnabás (7. B) és Bertalan Dániel (7. C). Felkészítő tanáraik: Nagy Marianna és Németh Csilla Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!