Veszprém

2013.12.18. 16:25

Adományok karácsonyra

Veszprém - Három héttel ezelőtt indult az akció, amelynek szervezői most, első ízben azt tervezték, hogy egy városrészi összefogás keretében megpróbálják kicsit megszépíteni nehézsorsú honfitársaink helyzetét.

Őrsi Ágnes

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány tagjai kezdeményezték a gyűjtést, a dózsavárosi áruház parkolójába vártak tartós élelmiszereket, téli ruhát, játékot. A gondolat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal volt közös, úgy gondolták, ha sikerül, a szokásos karácsonyi segítség lehet ezúttal kicsit bővebb.

 

 

A gyűjtés eredményéről a Dózsa György Általános Iskola Kodály Zoltán termében hallhattunk a hétvégén. A rögtönzött sajtótájékoztatón dr. Mihálovics Péter a Fidesz-KDNP országgyűlési és önkormányzati képviselője mondta el, hogy a kéthetes gyűjtés eredményeképpen több mint száz kilogramm tartós élelmiszert, húsz nagy, mosógép csomagolására is megfelelő doboznyi gyermek és felnőtt téli ruhát, tizenkét nagy doboz játékot és két nagy doboz írószert adtak össze a temetőhegyiek.

- Minden holmi a volt VÁÉV szálló, más néven Pokoli torony épületében van - tájékoztatott Lőrincz Norbert, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselője, aki elmondta, hogy miután csomagokba rendezték, természetesen még karácsony előtt eljuttatják az adományt, igyekszenek könnyíteni a volt szálló lakói helyzetét, de jól ismerik a veszprémi hajléktalanokat is. Van tehát helye az adománynak, ami akkor gyűlt össze, amikor sok más szervezet is hasonló célokért dolgozik. A tájékoztatón Porga Gyula polgármester köszönetét fejezte ki minden adakozónak, akik révén ismét bebizonyosodott, milyen erős közösség a veszprémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!