Veszprém

2014.01.16. 10:29

Átdolgozandó stratégia

Veszprém – Az integrált településfejlesztési stratégiához felhasználható ötleteket és javaslatokat vár az önkormányzat a városban működő vállalkozásoktól. A lehetséges irányokról tartottak megbeszélést csütörtökön a városházán.

Tremmer Tamás

A 2014-2020-as programozási időszak stratégiai alapdokumentumaként definiált Európa 2020 stratégia célul tűzte ki az intelligens, fenntartható és befogadó Európa megvalósítását. Ennek megvalósításában kiemelkedő szerepet szánnak a városoknak. Alapelvként fogalmazták meg, hogy olyan integrált stratégiákra van szükség, melyek célul tűzik ki a várostérségeket érintő gazdasági, környezeti és társadalmi jellemzőkkel összefüggő problémák kezelését.

A stratégiában meghatározott célok elérése érdekében a forrásokat integrált módon kívánják koncentrálni. Ezért a városok – köztük Veszprém - a már elkészült integrált településfejlesztési stratégiájukat újra. Ennek érdekében széleskörű fórumot tartottak csütörtökön a veszprémi városházán.

Porga Gyula polgármester és Brányi Mária alpolgármester egyaránt hangsúlyozták, az önkormányzat direkt módon nem tud munkahelyeket teremteni. Viszont a vállalkozóktól, vállalatvezetőktől olyan megvalósítható munkahely teremtési, gazdaságfejlesztési, kutatás-fejlesztési elképzeléseket várnak, amit az önkormányzat támogatni tud, s beépít a településfejlesztési stratégiájába. Az stratégia átdolgozásának célja, hogy kijelöljék azokat a – lehetőleg komplex – városfejlesztési projekteket, amelyekre a 2014-2020-as programozási időszakban forrás biztosítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!