Közösen a térség fejlesztéséért

2018.01.20. 07:30

Bemutatkozott Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje

Olyan képviselő akarok lenni, aki jelen van, elérhető, láthatóvá teszi Veszprémet és a térséget az Országgyűlésben, mondta Ovádi Péter.

Balla Emőke

Ovádi Péter (középen) 2010 óta önkormányzati képviselő, 2014-től az önkormányzat Fidesz–KDNP-csoportjának frakcióvezetője, 2015- től választókerületi elnök. Balra Navracsics Tibor uniós biztos, jobbra Porga Gyula polgármester Fotó: Pesthy Márton

A Fidesz-KDNP jelöltjét Navracsics Tibor mutatta be. Az uniós biztos emlékeztetett rá, 2010-ben, mikor őt képviselőnek, Porga Gyulát polgármesternek választották, az volt a vállalásuk, Veszprémet láthatóvá, ismertté teszik mindenki számára. Veszprém nemcsak a Dunántúl kulturális központja, hanem egy erős kisugárzású, dinamikusan növekvő város. Az elmúlt nyolc évben a Porga Gyulával és Ovádi Péterrel való együttműködés számos gyümölcsöt hozott. A 8-as útkorszerűsítésével biztonságos lett a sólyi, hajmáskéri útkereszteződés, Herend felé is megépült a négysávos gyorsforgalmi út. Ez maga után vonta a térség gazdasági fejlődését, a térségben megszűnt a munkanélküliség. A városban nemzetközi találkozókat, fesztiválokat szerveztek, Veszprém Magyarország legjobban élhető, legvirágzóbb városa lett. Navracsics Tibor szólt arról, Porga Gyulával és Ovádi Péterrel nemcsak egy pártba tartoznak, de barátok is.

Ovádi Péter (középen) 2010 óta önkormányzati képviselő, 2014-től az önkormányzat Fidesz–KDNP-csoportjának frakcióvezetője, 2015-től választókerületi elnök. Balra Navracsics Tibor uniós biztos, jobbra Porga Gyula polgármester Fotó: Pesthy Márton

- Számunkra egyértelmű volt, hogy most, amikor az ország választásra készül, az együttműködés teljes szélességében megjelenjen. Porga Gyula az ország legsikeresebb polgármestere, én képességeimhez mérten, európai szinten képviselem Veszprémet, Ovádi Péterre vár a feladat, hogy az országos politikában betöltse az űrt, ami három éve tátong. A 2018-as választásokon nagy szükség van arra, hogy helyreállítsuk Veszprém képviseletét.

Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott: fontos, hogy a határozott politika folytatódon, a Fidesz-KDNP jelöltje képviselje a kerületet az országgyűlésben. 2010-2014-ben olyan képviselője volt a térségnek, aki miniszteri feladatai mellett a nap huszonnégy órájában is törekedett arra, hogy jelen legyen a választókerületben, a város polgármesterével közösen gondolkodjon a település jövőjéről. Ovádi Péterrel együtt közel 20 éve dolgoznak közös ügyekért, a szorgalmáról, megbízhatóságáról ismert, választókerületi elnökként is sok eredményt tud felmutatni. Ha egy ügyet felkarol, biztos, hogy sikerre viszi. Személyében a legjobb jelöltet választották, hangsúlyozta a polgármester.

- Nagyon megtisztelő, hogy a Fidesz-KDNP engem indít a körzetben – mondta  Ovádi Péter, aki Veszprémben született, itt járt iskolába, az egyetemen műszaki informatika szakon végzett. Politikai pályafutását korán kezdte, 2010 óta önkormányzati képviselő lett, 2014-től a veszprémi önkormányzat Fidesz-KDNP csoportjának frakcióvezetője, 2015-től választókerületi elnök. Navracsics Tiborral  több mint tíz éve dolgozik együtt, az ő nyomdokában szeretne továbbra is politizálni.

- Mióta Fidesz választókerületi elnök vagyok, igyekeztem minden polgármesterrel felvenni a kapcsolatot, dolgozni a térségért. Nagyon jó csapat alakult ki a térségben, a tenni akaró polgármesterek tudják, milyen lehetőségek vannak a településükön, sok pályázati forrást, állami támogatást sikerült elnyerni. Olyan képviselő akarok lenni, aki jelen van, elérhető, látható teszi Veszprémet és a térséget az országgyűlésben, a polgármesterekkel és a választópolgárokkal közösen akar tenni annak fejlesztéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!