Veszprém

2015.02.23. 16:55

Benzinlopás a nagymama lecserélt rendszámú kocsijával

A Veszprémi Járási Ügyészség lopás és egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat két 20 éves férfival szemben, akik hamis rendszámtáblával felszerelt gépkocsival tankoltak veszprémi benzinkutaknál, majd az üzemanyaggal fizetés nélkül távoztak.

A vádirat szerint az ügy I. rendű vádlottja 2014 nyarán gyakran használta nagyanyja személygépkocsiját, míg társa ismeretlen módon különböző hatósági jelzéssel ellátott rendszámtáblákhoz jutott. A vádlottak elhatározták, hogy fizetés nélkül fognak tankolni, amelyhez a járművük azonosíthatóságát a rendszám, illetve a felnik lecserélésével megnehezítik. Tervük végrehajtásához a II. rendű vádlott műanyagkannákat szerzett, a gépkocsi rendszámtábláit átszerelték, eredetileg kék színű alumínium felnijeit pedig fekete lemezfelnikre cserélték azzal, hogy a bűncselekmények elkövetése után az eredeti rendszámokat és felniket a gépkocsira visszahelyezik.

Mindezek után az elkövetők 2014. június 4-én majd 10-én ugyanahhoz a veszprémi benzinkúthoz mentek tankolni, a gépkocsin előbb az egyik, majd a másik hamis hatósági jelzést használva. Kannáikba összesen 62.000 forint értékben, mintegy 145 liter benzint tankoltak, majd mindkét esetben fizetés nélkül távoztak.

2014. június 24-én a város egy másik benzinkútjához mentek, ahol ez esetben két gépkocsival jelentek meg, s míg a II. rendű vádlott a saját tankolását fizette, addig az I. rendű vádlott a műanyag kannákba tankolt mintegy 86 liter benzinnel fizetés nélkül távozott. A vádlottak egy hónappal később ugyanezt a benzinkutat keresték fel, s a hamis rendszámmal felszerelt gépkocsi csomagtartójába helyezett kannákba 96 liter benzint tankoltak, majd fizetés nélkül távoztak. A bűncselekmény elkövetésével az üzemeltetőnek összesen 75.000 forint kárt okoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!