Veszprém

2011.12.16. 07:02

Biztonságosabb kirándulóhely lesz a Jutasi úti kiserdő

Veszprém - Elviselhetetlen a bűz a szeméttől, mocskos és veszélyes éjszakánként az erdő és annak környéke panaszkodtak a lakótelepen élők a Jutasi úti kiserdőre, legutóbbi, lapunk által szervezett lakossági fórumon.

Szausev Xénia

A város egyik legnagyobb zöld területe, a Barátság park sokak kedvence. Felnőttek és gyermekek egyaránt szívesen töltik szabadidejüket a fitneszgépekkel és játszótérrel is felszerelt parkban, valamint az erdőben, amely remek kirándulóhely is.



Legutóbbi fórumonkon többen jelezték, hogy ideje rendbe tenni a területet, és biztonságos körülményeket teremteni. Harmadik éve látja el Veszprém parkfenntartási és egyéb városüzemeltetési feladatait az önkormányzat megbízásából a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ)  közölte Kovács Zoltán, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője, hozzátéve, ennek részét képezi a Jutasi úti kiserdő fenntartása is, amelyre idén bruttó 620 ezer forintot fordított az önkormányzat.

A kiserdőben idén már kétszer is volt szemétszedés és lekaszálták a sétautak menti területet valamint kivágták a kidőlt fákat és felszámolták a hajléktalan telepeket is - sorolta az irodavezető, hangsúlyozván, a szemét a hajléktalanok és a turisták miatt keletkezik, amit rendszeres összeszednek.
Hozzátette: a két tűzrakóhelyeket kitisztítják, az illegális létesítményeket megszűntetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!