Veszprém

2013.05.16. 17:12

Elismerés a hétköznapok hőseinek

Ünnepélyes keretek között először adták át a Mindennapok hősei díjat öt szakma képviselőjének csütörtök délután.

Marton Attila

A Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy láthatóvá tegyék azokat a hétköznapi embereket – rendőröket, tűzoltókat, egészségügyi dolgozókat, szociális munkásokat és pedagógusokat –, akik munkájukban kiemelkedően teljesítenek, egyúttal életpályájukkal azt a célt szolgálják, hogy önzetlen odaadással segítsék a rászorulókat. A kezdeményezés mottója szerint „mindenki hős, aki nem hátrál meg”.

A szavazók közel negyven jelöltet neveztek meg, közülük kerültek ki az egyes kategóriák győztesei. Az elismerést idén Husztiné Farkas Katalin szociális munkás, Rácz Zsuzsanna tanár, Horváth András rendőr, Szalay Zsolt tűzoltó és Dr. Szoboszlai András mentőorvos, baleseti sebész vehette át Porga Gyula polgármestertől és Dr. Mihalovics Péter országgyűlési képviselőtől.

Horváth András rendőr, Rácz Zsuzsanna tanár, dr Szoboszlai András orvos, Husztiné Farkas Katalin szociális munkás, valamint Szalay Zsolt tűzoltó - ők lettek ebben az évben a hétköznapok hősei (Fotó: Orosz Péter)

Köszöntőjében Veszprém polgármestere és egyben a rendezvény házigazdája kiemelte, a díjazottak nem feletteseik, hanem a város közösségének dicséretét érdemelték ki, odaadó munkájukkal pedig mindenki számára példaként szolgálhatnak. Az elismerés erőt ad nekik a holnaphoz és a holnaputánhoz, tette hozzá. Dr. Mihalovics Péter, a kezdeményezés fővédnöke a díjazottakról úgy fogalmazott, olyan szakmát választottak, amelyben az életüket másoknak szentelik, legfőbb céljuk pedig az, hogy embertársaikon segítsenek. Akik ma kitüntetést vehetnek át, mindnyájunknak példát mutatnak elkötelezettségből és kitartásból, jegyezte meg. A kezdeményezésről – amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is támogat – azt mondta, bízik abban, hogy sokáig fennmaradhat. A díjátadón az Arabeszk tánccsoport tagjai működtek közre.

A kezdeményezést a hét éve működő veszprémi alapítvány kuratóriumának elnöke, Vermes Gábor és Szalay Zsolt szervezte. A díjazottak az elismerésről szóló oklevél mellett a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egy-egy értékes tányérját, illetve vázáját vehették át, valamint pénzjutalomban is részesültek. A kitüntetést elnyerők mindegyike hosszabb-rövidebb ideje Veszprémben dolgozik. Az április közepén kiírt szavazás résztvevői minden kategóriában egy jelöltet nevezhettek meg. Voksolni kizárólag a kezdeményezésről elnevezett honlapon lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!