Veszprém

2014.08.10. 16:10

Emlékeztek az utolsó betyárra

Tótvázsony - A település határában temették el a Bakony utolsó betyárját, a falunapokon mindig rá is emlékeznek.

Varga Ibolya

A Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület a település önkormányzatával és a Tótvázsonyért Alapítvánnyal karöltve a hétvégén már tizennegyedszer rendezte meg a Savanyó Jóska napokat. A programokat már csütörtökön elkezdték, a katolikus templomban régi egyházzenei dalokat adott elő a Duo Venite. Pénteken gyermekeknek tartottak teniszversenyt, megkoszorúzták Savanyó Jóska sírját és a tóparton meghallgatták a Daniel Speer Brass együttes koncertjét.

Szombaton először a focikupát indították el, kicsit később a teniszversenyt és a főzőversenyt. Az elkészült ételeket Száva Zoltán, a Nemesvámosi Betyárcsárda jelenlegi üzemeltetője által vezetett zsűri értékelte. A gyerekeknek sokféle elfoglaltságokat ajánlottak, a kézműves foglalkozások keretében népi mesterségeket is kipróbálhattak. Mindenkit vendégül láttak egy tányér gulyáslevesre. A délutáni programban köszöntötte Magasi János polgármester a falu lakosságát. A műsorban helyi és környékbeli hagyományőrző együttesek és művészek is fellépétek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!