Veszprém

2015.12.05. 09:47

Gyerekek és az alpolgármester is fogadta Joulupukkit a színházkertben

Veszprém – Több száz kisgyerek és szüleik várták az Északi-sarkkörről érkezett Mikulást a színházkertben szombat délelőtt.

Balla Emőke

Joulupukkit, a lappföldi Mikulást Némedi Lajos fogadta és köszöntötte. Az alpolgármester szólt arról, hogy 2016-ban Veszprém város viseli a Finnugor kulturális főváros címet, Iszkaszentgyörggyel közösen, ezért ma a Fejér megyei településről, illetve  Észtországból, Oroszországból is érkeztek vendégek. Joulupukki üdvözölte a gyerekeket. Lehet, hogy Veszprémben van a legtöbb aranyos, kedves, jó gyerek? – kérdezte a sok apróságot látva. Kérdésére, hogy idén is jók voltak-e, a kicsik kórusban zengték: igen. A Mikulás örömteli, szép ünnepet kívánt mindenkinek.

Ezután a kisgyermekek integetve, kíváncsian vonultak el a színpad előtt, ahol a Mikulás trónja állt. Sokan készítettek fotót a nagyszakállúval. Mint minden évben, ezúttal is nagy volt az érdeklődés, a családok hosszan várakoztak, hogy a Mikulással találkozhassanak. A gyerekek a manóktól apró meglepetést, szaloncukrot kaptak.

Az ünnepi délelőttön ajándékműsorral kedveskedett a Kis-Bakony Táncegyüttes (művészeti vezető: Vargáné Földházi Ildikó és Varga István), a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola Kicsinyek Kórusa (művészeti vezető: Baráth Péterné) és a Csermák Antal Zeneiskola Rézfúvós kisegyüttese (felkészítő tanár: Kocsis Attila).

Joulupukki délután Ajkára megy, amely szintén testvérvárosa a lappföldi városnak, Rovanieminek, vasárnap pedig Budapesten találkozhatnak vele a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!