Veszprém

2015.04.07. 13:15

Hamarosan átadják a Berkenye tanösvényt

Veszprém – Jó hír a természetjáróknak: idén tavasszal újabb túraútvonallal bővülnek Veszprém környékének látnivalói. Április 25-én átadják a Berkenye tanösvényt.

Szám Dorottya

Jó hír a természetjáróknak: idén tavasszal újabb túraútvonallal bővülnek Veszprém környékének látnivalói. Április 25-én átadják a Berkenye tanösvényt.

A Smaragdváros Szociális Városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű projekt keretében egy közel négy kilométeres sétautat alakítottak ki, melynek mentén több mint száz évelő növény figyelhető meg. Az információs táblákkal ellátott tanösvény Veszprém környékének természeti értékeire és szépségeire hívja fel a túrázók figyelmét.

Nagyné Kozma Ildikó, a projekt szakmai vezetőjének útmutatása alapján készül a tanösvény. Fotó: Jákói Bernadett

A létesítés célja emellett a komplex városrehabilitációs projekthez kapcsolódva a lakótelepeken élő emberek környezettudatos magatartásának alakítása. A tanösvény bejárásával, mintegy egy órás napi egészségügyi séta biztosításával olyan új szokások alakíthatóak ki, amelyek a mozgásszegény életmóddal szemben egy egészségesebb életvitelre ösztönöznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!