Veszprém

2016.11.04. 15:02

Így tedd rá - Óvodapedagógusok tudását bővítették

Ha egy pedagógus, aki igyekszik naprakész lenni a mindennapokban, meghallja ezt a felkiáltást: ÍGY TEDD RÁ! - rögtön eszébe jut a vidámság, a nevetés, a játék és a tánc.

Kelemen Anita

A napokban a Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda adott otthont ennek a nagyszerű programnak, ahol több mint 50 óvodapedagógus, 25 óvodából érkezett Veszprémbe, Barcza Béláné óvodavezető meghívására, hogy részese lehessen egy olyan képzésnek, ahol a résztvevők olyan gyakorlati és elméleti tudást szereztek, melyek a legkorszerűbb pedagógiai elvek mentén illeszkednek a pedagógusok igényeihez. A tudásbővítés mellett módszertani alapismereteket és azonnal használható gyakorlati tudást tudtak elsajátítani. Köszönhető Nagy Ágnes és Tatár Péter oktatóknak. Az Így tedd rá! program célja, hogy játékos formában, a hagyományos népi játékok segítségével kerüljön fejlesztésre a gyermekek mozgáskészsége, miközben észrevétlenül sajátítják el a magyar néptánc alapjait.

A játék jelentősége, fontossága, az utóbbi időben, talán egy kicsit leértékelődött, de nagyon gazdag a tárház, melyben megjelenhet a kreativitás, az alkalmazkodás- hangsúlyozta Nagy Ágnes oktató.

Az Így tedd rá program fontosnak tartja, hogy a néptánc tanítás gyermekközpontú legyen ismét. Ehhez a régi, de mégis új formátumhoz, mely ötvözi ősi magyarságunk tánckultúráját és a mai kor kihívásainak is megfelelő. Ezt a fajta szemléletet kell elfogadnia, elsajátítania és továbbadnia a mai kor pedagógusainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!