Veszprém

2016.12.03. 19:11

Joulupukki a kórházban

Veszprém - A finn Mikulás, Joulupukki megnézte a Kabóca Bábszínház A medvefiú című előadását, ellátogatott a kórházba a beteg gyerekekhez és a 100 éves Csermák zeneiskola koncertjére.

Balla Emőke

Joulupukki idén 15. alkalommal érkezett Magyarországra, pénteken Ajkára, szombaton Veszprémbe látogatott.  Délelőtt megtekintette a Kabóca Bábszínház múlt héten bemutatott A medvefiú című előadását az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központba, ahova a Veszprémi Családsegítő Szolgálat ellátási körébe tartozó családokat hívtak meg. Előadás után a gyerekek találkozhattak a Mikulással, voltak, akik verset is mondtak neki. Többéves hagyomány, hogy a Kukkantó Baráti Kör Egyesület és a Veszprémi-Magyar Finn Egyesület szervezésében a Mikulás ellátogat a kórház gyermekosztályára és a gyermek intenzív osztályra, így tett idén is.

Joulupukki minden évben meglátogatja azokat a kis betegeket, akik a karácsony előtti időszakot kénytelenek a kórházban tölteni. Elbeszélget velük, betegségükről kérdezi őket, elmeséli, hogy nemcsak Magyarországon, de hazájában is nagyon népszerű, a Mikulás faluban évente félmillió ember látogatja meg, otthonában nagyon hideg van, vastag hótakaró borítja a tájat. A kicsik között vannak félénkebbek és bátrabbak is, akik szívesen énekelnek és mondanak verset a nagyszakállúnak.

Joulupukki délután köszöntötte a száz éves Csermák Antal Zeneiskola adventi koncertjén résztvevő gyerekeket és tanáraikat. A jubiláló zeneiskola programján a szolfézs csoportokból alakult kis kórus, a kürt kórus és énekesek adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!