Veszprém

2016.03.27. 09:10

Kiemelkedő veszprémi eredmények a matematikaversenyen

Kecskemét – Kiemelkedően szerepeltek a veszprémi diákok a Zrínyi Ilona-matematikaverseny országos döntőjében Kecskeméten.

Balla Emőke

A döntőt ezen a héten rendezték Kecskeméten, a versenyt 2–12. évfolyamos diákok számára huszonhét éve szervezi a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány. – Az idei volt a 25. döntő, ahová a megyei jelentkezők egy százalékát hívták meg. Veszprém megyét tizennégy tanuló képviselte – tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára megyei szervező.

Kiemelkedő eredményt ért el a második évfolyamon Bors Ádám, aki  országos harmadik helyezett  lett (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő: Horváthné Berta Éva), a tizedik évfolyamon Radnai Bálint, aki országos második helyezett a gimnáziumi kategóriában (Lovassy László Gimnázium, felkészítő: Tolnerné Csörgő Veronika és Varga Vince), valamint Nagy Viktória, aki országos első helyezett a szakközépiskolai kategóriában (Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, felkészítő: Benyovics Ágnes).

A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola az ország legeredményesebb általános iskolája, a Lovassy László Gimnázium az ország legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma, a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola országos tizedik helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!