Veszprém

2014.04.25. 19:30

Minden ember érték

Veszprém - Minden munkahelyi baleset, tragédia mögött családok vannak, éppen ezért rendkívül fontos társadalmi érdek ezek elkerülése, megelőzése.

Tremmer Tamás

Minderre dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott figyelmeztetett a munkabalesetben elhunyt és megsérült munkavállalók nemzetközi emléknapjának alkalmából.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve tegnap tartott megemlékezést a székházukban 2012-ben átadott Veszprém megyei emléktáblánál. Dr. Kovács Zoltán jelezte, életünk nagy részét a munkahelyeken töltjük, éppen ezért a kormány határozott törekvése az értékteremtő munka megbecsülése, az egészséget nem veszélyeztető munkakörülmények megteremtése. Szerencsére Veszprém megyében folyamatosan csökken a munkabalesetek száma, 5 6 éve még ezer munkabalesetről volt tudomásuk évente, ami mára 650-re apadt. Sajnos nem ússzuk meg a halálos munkabaleseteket!

Úgy vélte, a foglalkozási megbetegedések, a munkabalesetek elkerülhetők, de leg- alábbis jelentősen csökkenthetők lennének. Ehhez az összes szereplő a szabályozó állam, a hatóságok, a munkáltató, a munkavállaló, az érdekképviseletek együttműködésére van szükség. Felhívta a figyelmet arra, hogy a legális, biztos foglalkoztatás a munkavállaló számára is fontos kell legyen.

Troják László, a szakigazgatási szerv igazgatója reményét fejezte ki, hogy a jövő évi megemlékezésen már arról tudnak beszámolni, hogy 2014-ben nem történt halálos kimenetelű munkabaleset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!