Veszprém

2016.03.23. 17:30

Sikeres a nagyböjti élelmiszergyűjtés

Veszprém – Egyre többen adakoznak Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója szerint, ezért idén a karitász kétszáz tonna élelmiszer gyűjtését tűzte ki célul, amivel huszonötezer családot tudnának támogatni.

Kutasi Zsófia

Az igazgató elmondta, kezdetben plébániákon, templomokban szerveztek gyűjtést a rászorulók számára, mára ez annyira kiterjedt, hogy az akciót országosan meghirdeti a püspöki kar, illetve a karitász. A tartós szeretet elnevezésű nagyböjti élelmiszergyűjtést idén március 6-tól 13-ig tartották, a hívek mellett bárki adományozhatott tartós élelmiszert az egyházmegyei karitászközpontokban, katolikus templomokban, plébániákon.

Tavaly országosan közel száz tonna adomány gyűlt össze, amiből huszonkétezer család részesült, az egyházmegyében pedig közel négy tonna élelmiszert osztott a karitász.

Gelencsér Bence, a karitász munkatársa élelmiszer csomagot ad át Hungler Adriennek a központban. A háttérben Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója és Szijártó Gábor, a karitász munkatársa. Fotó: Nagy Lajos

Idén a hittudományi főiskola hallgatói is csatlakoztak az akcióhoz és a karitász önkénteseivel ez idáig kétszáz egységcsomagot állítottak össze a központban.

A 8–10 kilós csomagok lisztet, olajat, rizst, cukrot, tésztát, konzerveket, teát, készételt és édességet tartalmaznak, de érkezett pénzadomány is a csoporthoz élelmiszervásárlásra.

Az idei évben a veszprémi egyházmegyében 3,5–4 tonna élelmiszer gyűlt össze, melyet közel háromszázötven rászoruló részére adtak át. A veszprémi Magyarok Nagyasszonya-plébánia hívei pedig a kárpátaljai testvér egyházközség számára gyűjtöttek össze közel ötszáz tonna tartós élelmiszert.

A rászorulók a húsvéti időszakban vehetik át az élelmiszert, a megmaradó adományokból az egyházmegyei központok további csomagokat állítanak össze hajléktalanoknak és nélkülöző családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!