Veszprém

2013.12.20. 19:54

Több rendőrt akarnak

Veszprém – A város és a megye közbiztonságáról tartott sajtótájékoztatót Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik önkormányzati képviselője és Orbán Imre, a párt megyei alelnöke.

Munkatársunktól

Nemrég megszűnt a körzeti megbízotti iroda a Jutasi úti lakótelepen, így az ott élők pont az ünnepek idejére maradnak védtelenek – jelentette ki Forgóné Kelemen Judit. Közölte, a rendőrség a nyilatkozatok szerint ugyan igyekszik biztosítani a személyes jelenlétet, ám ez a távoli kapitányságról nem működhet ugyanolyan hatékonyan, mint egy közelben lévő irodából. A helyben szolgáló rendőrök fontosságát indokolják a romló bűnügyi statisztikák is, hiszen Veszprémben növekedett a lopások, rablások betörések, autólopások és testi sértések száma is. A környéken számos önkormányzati épület van, amit fel lehetne használni körzeti megbízotti irodának – tette hozzá Forgóné Kelemen Judit.

Orbán Imre, a Jobbik megyei alelnöke elmondta, nem volt olyan nap, hogy ne panaszkodtak volna nekik telefonon az egyre több betörésről és lopásról. Ráadásul az áldozatok szinte mind időskorúak voltak – tette hozzá. Közölte, a bűnözőket nem érdekli az advent, csak a saját ösztöneikre hallgatnak, amiket a jelenkor politikája, a teszetosza rendvédelem és a gyenge bírósági ítéletek is csak táplálnak. Elhangzott, a falvakból hiányzik a markáns rendőri jelenlét, ráadásul az áldozatok kisebb bűntettekért már meg sem merik keresni a hatóságokat, mert félnek az elkövetői körök megtorlásaitól. Az állandó gyalogos és kutyás járőrök mellett szükség lenne még térfigyelő kamerák felszerelésére is – közölte Orbán Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!