Veszprém

2014.03.09. 16:50

Torta tizenötezerért

Veszprém - Süteményeket hoztak, árvereztek, helyben bográcsban főztek a csapatok az első idei fesztiválon.

Varga Ibolya

Első alkalommal szervezték meg az egyébként másodszor megtartott Bor-blues-böllérnapokon a jótékonysági süteménysütő versenyt. Erre kész remekeket kellett hozni, melyeket szombaton déltől a jezsuita templomban kiállítottak. Az értékelés után jó hangulatú árverés keretében értékesítették a süteményeket. A győztes tortáért a kótyavetye eredményeként tizenötezer forintott fizettek. Összességében százhúszezer-kilencszázöt forintot fizettek, amit azonnal átadtak dr. Rácz Jenőnek, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójának. Vasárnap családi főző és töpörtyűsütő versenyt is rendeztek, melyre tizenegy csapat jelentkezett. Az első helyezést ezúttal a zsűri egyhangú döntése alapján az Ínycsiklandozók csapata szerezte meg.

A három nap alatt több ezren látogatták meg a Kolostorok kertek rendezvénytéren a fesztivált, melyen termelői borokat, friss disznótoros ételeket fogyaszthattak a vendégek és minden este remek zenét hallgathattak. Zene egyébként délben is volt, akkor a nótákat húzták. Szombaton fellépett Berecz András Kossuth-díjas előadóművész is. Itt lehetőséget adtak arra, hogy megismerkedjen a hagyományos disznóvágással az, akinek nem volt része benne, de érdekelte. Nemcsak a böllérek készítettek helyben finom falatokat, több pecsenye- és lángossütő is helyet bérelt, de lehetett kapni füstölt húsokat, házi sajtokat, szörpöket, lekvárokat, mézet és süteményeket is. A kézművesek elhozták a portékáikat és volt, aki a készítésük titkaiba is beavatta a nézőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!