Veszprém

2017.07.31. 16:07

Turistautak felújítás alatt

A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség a nyár folyamán felújítja és karbantartja a megye területén már meglévő turistaútvonal hálózatát.

Jákói Bernadett

Mindazok, akik a nyári időszakban kirándulnak, sétálnak a megye erdeiben, találkozhatnak lelkes, jelzés-festő munkálatokat végző természetjárókkal, akik ellenőrzik, felújítják a túraútvonalak minőségét, a terepi tájékozódás megkönnyebbítése érdekében gondoskodnak a jelzések láthatóságáról, értelmezhetőségéről.

A Magyar Természetjáró Szövetség központi pályázatán kiírt, Veszprém megyén áthaladó túraútvonalak újrafestésében a megyei természetjáró civil egyesületek aktivistái tevékenykednek. A megyei szövetség keretén belül a veszprémi Bakony Természetbarát Egyesület, az EGETE  , az Ajkai Kórház SE, a Bánki TE, a herendi HATESZ szorgos munkájának köszönhetően újulnak meg a túraútvonalak. A központi költségvetésű felújító munkálatokon kívül a Balatonfüredi TE, a Tapolca Városi SE Természetbarát Szakosztálya , a Mária Út Egyesület és a Börzsöny Természetjáró és Hegymászó Egyesület  útjelző-festő természetjárói vállalhattak feladatot.

A megyénket behálózó 1550 km-es úthálózatból csaknem 160 km-et a MTSZ központi szabványa alapján kizárólag vizsgával rendelkező jelzésfestő túravezetők végezhetik. A munka az Országos Kék Túra felújításával kezdődött pár éve és folyamatosan tart, átfogva Veszprém megye valamennyi tájegységét.

Címkék#túra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!