sétál a család

2017.10.18. 11:00

Veszprémben is folytatódik az ifjúsági értékőrök munkája

A helytörténet és értékőrzés iránt érdeklődő fiatalokból álló közösség indult egy veszprémi városismereti tematikus sétára. Fényképezőgépekkel és kamerákkal a kezükben örökítették meg a sétavezetők által bemutatott veszprémi értékeket.

Jákói Bernadett

????????????????????????????????????

Az Új Nemzedék Közösségi Tér és a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány Ifjúsági Értékőr Hálózata sétát szervezett, aminek bemutatásában a már évek óta népszerű Sétál a család c. interaktív füzetsorozat szerkesztői működtek közre.

A sétán a Nagy Háború centenáriuma alkalmából kidolgozott útvonal nevezetességeivel is megismerkedtek a sétafüzet segítségével. Fotó: Jákói Bernadett

A városismereti sétautat a Sétál a család c. kiadványokban is található helyszínekkel, útvonalakkal, feladatokkal színesítették. Kiemelt figyelmet fordítottak az I. vh. centenáriumához is kapcsolható és köthető aktuális helyszínekhez. A Budapesti út, a Mindszenty út, Mártirok útja, Alsóvárosi temető , a volt Gyermekkórház , az Erzsébet liget, a Komakút tér látnivalói és azok múltjának felidézése mellett a látott nevezetességek jelen és reális jövőjét is megbeszélték.

A sétán részt vett fiatal értékőrök sokat fotóztak, videót készítettek, a séta alatt szerzett információkat feldolgozzák majd,és saját foglalkozási projektjeikbe helyeznek.

Mintegy 500 kép, 2 óra videó felvétel és 30 perc hanganyag vár feldolgozásra. A látnivalókban gazdag kellemes séta első része a Komakúti téren ért véget, ahol citerazenével és közös énekkel zárták a programot. .

A sétát szervező Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány , az Új Nemzedék Közösségi Tér, valamint a KÖSZI bázis koordinálták a téma iránt érdeklődő veszprémi fiatalok felkészítését és közreműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!