Veszprém

2015.07.16. 14:10

VKSZ: a megoldás oldalán állunk

Veszprém - Sajtóközleményt adott ki a VKSZ Zrt. Gerstmár Ferenc LMP-s önkormányzati képviselő kedden Veszprémben tartott sajtótájékoztatójára reagálva.

Szám Dorottya

A keddi sajtótájékoztatóról részletesen itt olvashat

A közlemény úgy fogalmaz, hogy a VKSZ Zrt. leányvállalata, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. a házhozmenő szelektív gyűjtést kellő átgondoltsággal, alapos tervezés után kívánta megvalósítani, sőt, ami talán ennél is fontosabb, komlex rendszerszemlélettel, hisz a szelektív gyűjtés nem áll meg a műanyag, a papír és az üveg hulladék külön történő gyűjtésével. Fenti érvelésből kiindulva, és a városban remekül kiépített szelektív sziget rendszert látva a vállalat először a szintén szelektív kezelést igénylő zöld- és lomhulladék begyűjtését szervezte meg házhozmenő rendszerben.

A dózsavárosi kísérleti akció a következő lépése a házhozmenő szelektív gyűjtésnek, melyet a vállalat, annak - reményei szerint - sikeres lebonyolítása után, tapasztalatait felhasználva az egész városra ki kíván majd terjeszteni.

A hulladékszállításra kirótt díjak kérdése is más megvilágításba kerül, ha a fenti érvelést, azaz a szelektív gyűjtés házhozmenő rendszerét magyarázatként elfogadjuk, hisz azt a vállalat - külön díj nélkül - az érvényes lakossági hulladékszállítási szerződések terhére működteti.

A VKSZ Zrt. a zárt konténertárolók tekintetében is a megoldás oldalán áll, hisz a Város és a társasházak érdekeinek együttes érvényesítését kívánja segíteni. A társasházakat különböző megvalósítási konstrukciókkal, amelyben a bérleti és a vásárlási lehetőségek is szerepelnek az üzemeltetéssel egyetemben. A várost pedig azzal, hogy a tervezést és kivitelezést összefogásával megvalósuljon az egységes városképi megjelenés - áll a közlemény szövegében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!