Tárjátok ki szíveteket!

2017.12.15. 07:00

Másfél ezer ajándékot oszt ki a Veszprémi Főegyházmegye

 Jó, ha tárgyakkal is meg tudjuk ajándékozni a szeretteinket, de a legnagyobb ajándék az, amikor az ember önmagát adja valakinek, fogalmazott Márfi Gyula veszprémi érsek csütörtök délelőtt a Szaléziánumban a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász ünnepélyes karácsonyi sajtótájékoztatóján, melyen tíz rászoruló családnak osztottak ki ajándékcsomagokat.

Leitner Vera

A Tárjátok ki szíveteket! elnevezésű program keretében számos, a Veszprémi főegyházmegye területén működő, egyházi és állami fenntartású iskolában, illetve óvodában gyűlt össze az az ezernégyszázötven ajándékcsomag, melyet szülők és gyermekeik ajánlottak fel a rászorulóknak.

Az összekészített dobozokban játékok, könyvek, írószerek, meglepetések rejtőznek. Az így összegyűlt dobozokat a karitász önkéntesei juttatják el karácsonyig az egyházmegye területén, valamint a határon túl élő kárpátaljai családokhoz. Márfi Gyula veszprémi érsek rámutatott, az advent a várakozás ideje, karácsonykor pedig azt ünnepeljük, hogy Isten elküldte hozzánk fiát. Ez a legnagyobb ajándék, hiszen Jézus mennybemenetele után is itt maradt velünk a földön az oltári szentség formájában, mondta el az érsek, aki kiemelte, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy az ünnepek alatt közösen töltött idővel, odafordulással, beszélgetéssel is megajándékozzuk embertársainkat.

Tíz rászoruló családnak adott csütörtökön ajándékcsomagot Márfi Gyula érsek Fotó: Balogh Ákos

- A katolikus egyház története most már több mint kétezer évre nyúlik vissza, és az egyház a kezdetektől fogva fontosnak tartotta a diakóniát, azaz a szeretetszolgálatot, így elmondhatjuk, hogy a karitász egyidős az egyházzal – emelte ki Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, aki elmondta, a felajánlásoknak hála idén több ízben is sikerült tartós élelmiszert, tűzifát, gyógyszereket, kályhát, hallókészüléket biztosítani a rászorulóknak.

 

Szijártó László köszönetet mondott minden magánszemélynek, vállalatnak, önkéntesnek, aki a karitász tevékenységét bármilyen módon elősegítette, majd Márfi Gyula érsekkel együtt ajándék- és élelmiszercsomagot adott át tíz, az eseményen megjelent rászoruló családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!