Továbbra is érdemes kerülni

2018.03.10. 11:30

Folytatódik a Jókai utca rekonstrukciója Pápán

Az időjárás enyhülésével a kivitelező folytatja a Jókai utca rekonstrukcióját. A munkálatok ideje alatt továbbra is forgalomkorlátozásokra, torlódásokra kell számítani, ezért gépkocsival érdemes elkerülni a város egyik legforgalmasabb utcáját.

Polgár Tibor

Molnár István városfejlesztési osztályvezető, Unger Tamás alpolgármester és Bakó István, a pápai városgondnokság igazgatója (balról jobbra) egyeztet a Jókai utcán Fotó: Polgár Tibor/Napló

Unger Tamás alpolgármester a pénteki helyszíni bejáráson elmondta, befejeződött a Jókai utca első szakaszának a felbontása, aminek nyomán itt már megkezdődhet az építés.

Molnár István városfejlesztési osztályvezető, Unger Tamás alpolgármester és Bakó István, a pápai városgondnokság igazgatója (balról jobbra) egyeztet a Jókai utcán Fotó: Polgár Tibor/Napló

Vigyázat, balesetveszély!

Emellett a kivitelező 250 méter hosszan kibontja a csapadékvíz-elvezető csatornát a csókai körforgalomtól kezdődően a belváros felé, és hozzálát az új rendszer kiépítéséhez. A járdát ugyancsak felbontják, valamint megépítik a csapadékvíz-elvezető rendszer bekötéseit a lakóházakhoz, ezért az esetleges balesetveszély elkerülése miatt arra kérik a gyalogosokat, hogy az út másik oldalát használják.

Fokozott figyelmet kérnek a sofőröktől

Unger Tamás kiemelte, ezen a szakaszon nem lesz érvényben útlezárás, ugyanakkor a sofőröket fokozott figyelemre intik. Azonban még az első fázis során felbontott etapon továbbra is fél pályán, lámpás irányítás mellett haladhat a forgalom.

Molnár István, a Pápai Polgármesteri Hivatal városfejlesztési osztályának vezetője hozzáfűzte: a csapadékvíz-elvezető csatorna megépítése miatt a jövő hét folyamán néhány napra teljes szélességben le kell majd zárni a Szalmavári Kovács János utcának a Jókai utca felőli szakaszát. Tehát ezen munkálatok idejére a Beke utcától felfelé zsákutcává válik a Szalmavári utca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!