május első vasárnapja

2018.05.06. 08:00

Hagyományok és trendek: mi a megfelelő ajándék anyák napján?

Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. A legtöbben virágcsokorral és feliratos ajándéktárgyakkal készülnek erre az alkalomra.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina / Napló

Népszerűek a csokrok és a cserepes növények

Egyházi Katalin, az egyik pápai virág-, ajándék- és kellékbolt vezetője kifejtette, anyák napjára jobbára nagyobb csokrokat, virágokat kérnek a vevők, hiszen mindenki igyekszik a lehető legszebb meglepetéssel kedveskedni az anyukájának. – Az apróvirágos, színes, vidám, tavaszias csokrok nagyon népszerűek erre az alkalomra. Emellett gyakran választanak a szeretetet szimbolizáló piros színű virágot vagy bordó rózsát – magyarázta.

Mint mondta, keresettek a szobai cserepes növények, illetve a kiültethető kerti virágok. Utóbbiból különféle cserepes összeültetéseket is lehet választani, amelyekhez anyák napi táblák, díszek társulnak, de persze az édesanyák mellett gondolnak a kereszt- és nagyszülőkre is.

Fotó: Polgár Bettina / Napló

Szívesen választanak feliratos ajándéktárgyakat

– Népszerűek az illatos tavaszi virágokból összeállított csokrok, ezekbe gyakran teszünk fréziát és violát. Kifejezetten kedvelt még a liziantusz és az apró rózsa is – hangsúlyozta Egyházi Katalin. Megtudtuk, az ajándékok tekintetében kelendőek a selyemvirágból készült asztaldíszek, valamint a dobozos megoldások, amit élő és selyemvirág egyaránt díszíthet. Emellett szívesen választanak levendulás és anyák napi feliratos ajándéktárgyakat.

Fotó: Polgár Bettina / Napló

Vasárnap is nyitva tartanak

Egyházi Katalin elmondta, az anyák napi meglepetések vásárlását a legtöbben az ünnepre, azaz vasárnapja hagyják, ezért ilyenkor a virágboltok is nyitva tartanak. – A vevők szeretik a boltban kiválasztani, milyen virágokból állítsuk össze a csokrokat – tette hozzá a pápai virág-, ajándék- és kellékbolt vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!