a határokon átívelő zene ereje

2018.07.22. 20:00

Elsöprő sikert aratott a pápai fúvósfesztivál

Akik velünk tartottak az elmúlt néhány napban, láthatták és hallhatták, hogy milyen ereje van a határokat átívelő zenének – hangzott el a Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál záróünnepségén.

Polgár Bettina

Több országból érkeztek a fellépők

Négy napon át, július 18. és 21. között a zenéé volt a főszerep Pápán. A Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválra több országból érkeztek a fellépők, hogy közösen alkossanak és megünnepeljék Pápa Város Fúvószenekarának százéves jubileumát. A nagyszabású programsorozat a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete szervezésében valósult meg.

Délelőtt műhelymunka, este koncert

A fesztivál napjainak délelőttjei műhelymunkával teltek, este pedig önálló koncertekkel mutatkoztak be a résztvevők. Szerdán Kiskőrös Város Fúvószenekara és a székelykeresztúri Polgári Fúvószenekar 1895 nevű együttes lépett fel a Fő téren, akiket csütörtökön Békés Város Ifjúsági Fúvószenekara, valamint az olaszországi Banda Cittadina Tricesimo követett. Pénteken a Téti Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület adott koncertet, valamint Pápa Város Fúvószenekara szórakoztatta a közönséget a Grease slágereivel, Ress Hajnalka és Solti Ádám közreműködésével.

A százéves pápai fúvószenekart is köszöntötték

Szombaton, a fesztivál zárónapján az időjárás közbeszólt, így a Fő tér helyett a Városi Sportcsarnok adott otthont a koncerteknek. Az óriási érdeklődés miatt hamar elfogytak a férőhelyek, hiszen rengetegen akarták a pápai fúvósokkal ünnepelni a jeles jubileumot.

Az esemény alkalmával Áldozó Tamás, Pápa polgármestere szólt a jelenlévőkhöz. – Már köszöntöttük azokat a zenekarokat, akik erre a fesztiválra Pápára érkeztek, ezért engedjék meg, hogy mindenekelőtt a százéves pápai fúvószenekart köszöntsem. Azért, mert vannak, mert büszkék lehetünk rájuk, és azért, mert ők, a hozzátartozóik és nagyon sok önkéntes iszonyatos mennyiségű munkát végzett el az elmúlt hónapokban, hetekben, napokban, hogy ezen a napon itt lehessünk. Köszönjük szépen! – fogalmazott a város vezetője. Mint mondta, sokféle módon lehet elismerni a fúvószenekar munkáját, a legnagyobb dicséret azonban mégis az, hogy a közönség ilyen szép számban ellátogatott eseményre.

A Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál megkoronázásaként a programsorozat zárónapján a részt vevő zenekarok fergeteges közös koncertet adnak. Az est alkalmával ABBA-slágerek csendültek fel, továbbá a műsorban a több száz zenész mellett Ress Hajnalka, Solti Ádám és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara is közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!