példát adnak a város lakóinak

2018.03.15. 09:42

Átadták a Pro Urbe díjakat Veszprémben

Imre Frigyesné pedagógus, valamint Gulyás Péter és Iváncsik Gergő korábbi válogatott kézilabdázók vehették át a Pro Urbe érdemérmet szerdán a városházán.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly / Napló

A város közgyűlése 1992 óta ítéli oda a város életében, a közösség javára kifejtett eredményes tevékenység elismerésére szolgáló Veszprém városáért – Pro Urbe érdemérmet. Porga Gyula polgármester köszöntőjében arról beszélt, a díjazottak hivatásuk mellett civilként is gazdagították a várost. Hozzátette, a Veszprémért végzett közösségépítő tevékenységükkel nemcsak a neves elődök munkáját folytatták, hanem példát adnak a város jelenlegi lakóinak is.

Fotó: Penovác Károly / Napló

Veszprém közéletében, közművelődésében és az oktatás területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át a díjat Imre Frigyesné. A díjazott több mint három évtizeden át dolgozott kimagasló eredményességgel a Lovassy László Gimnáziumban. Két cikluson át képviselte az oktatás- és művelődésügyet a veszprémi képviselő-testületben. A Brusznyai Alapítványban kurátorként, majd elnökként több évtizede ápolja Brusznyai Árpád emlékét.

Fotó: Penovác Károly / Napló

Példamutató sporttevékenysége, valamint Veszprém nemzetközi hírnevének öregbítésében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként díjazták Gulyás Pétert és Iváncsik Gergőt, a veszprémi kézilabdacsapat korábbi játékosait. Gulyás Péter tizenhét évig játszott a klubban, ezalatt KEK és SEHA-liga győzelmet ért el, a Bajnokok Ligájában ezüstérmes csapat tagja volt. Tizenötszörös magyar bajnok, 14-szeres magyar kupa győztes. A válogatottban Európa-bajnokságon, világbajnokságon és olimpián is szerepelt.

Fotó: Penovác Károly / Napló

Iváncsik Gergő tizenhét évig játszott a veszprémi kézilabdacsapatban. Egyszeres KEK és kétszeres SEHA-liga győztes, Bajnokok Ligája döntős. Tizenhatszoros magyar bajnok és 14-szeres magyar kupagyőztes. Ifjúsági Európa-bajnokságon arany és bronzérmet szerzett. A felnőtt válogatottban tizenhét évig szerepelt, két olimpián is negyedik helyezett csapat tagja volt.

Fotó: Penovác Károly / Napló

A díjátadón közreműködött Süle Zsolt énekes, akit Ruha Arnold kísért hegedűn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!