Sikeres fejlesztések

2018.01.05. 17:30

Bővülhet Alsóörsön a parkolók száma, korszerűsödhet a közvilágítás

 Jelentős beruházások, színvonalas rendezvények mellett a helyi civil szervezetekkel és a környező települések önkormányzataival való jó kapcsolat jellemezte a tavalyi évet a településen.

Szendi Péter

Hebling Zsolt polgármester bizakodó a település jövőjét illetően, a község több fejlesztést is tervez Fotó: Szendi Péter

Alsóörs strandja az elmúlt években számos díjat nyert el. Nem véletlenül, hiszen tiszta, rendezett, családbarát, ráadásul az önkormányzat évente fejleszti. Idén 44 millió forint pályázati támogatást nyertek el a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán. Nyár elején egy új szerkezetű, modern játszótér épült, a beruházás összege megközelítette a húszmillió forintot. – A játszótér egy része akadálymentes lett, így mozgássérült gyerekek is használhatják.

Ezenkívül új öltözőkabinokat is kialakítottunk, amelyeket a strandolók elégedetten fogadtak – beszél a nyár eleji fejlesztésekről Hebling Zsolt polgármester. Nemrégiben a strandsétányon és a fürdőtelepen található, 25 éve épült hét épületet újították fel az európai normáknak megfelelően, valamint térkövezték a büfék előtti területet. Hebling Zsolt hozzátette, a belül megújult sportcsarnok konditeremmel bővült, több utcát leaszfaltoztak, az Endrődi Sándor utcában járda épült, valamint átadták a felújított óvodát és az új bölcsődét.

A falu első embere szerint színvonalas, sokrétű rendezvények voltak idén is, az I. Palacsintafesztiválból ők is tanultak, jövőre komoly egyeztetés előzi meg az olyan rendezvényeket, amelyeket nem az önkormányzat szervez. A polgármester a jövőbeni tervek kapcsán kiemelte az Amfiteátrum és a Varázserdő beruházást, amely mérföldkő lesz a község életében. A településen további útfejlesztések várhatók, egy részük a lakosság bevonásával. A vasút környéki területek rendezésével újabb parkolóhelyekkel bővülhet a falu, ez főleg a nyári időszakban lesz kiemelten fontos.

Hebling Zsolt polgármester bizakodó a település jövőjét illetően, a község több fejlesztést is tervez Fotó: Szendi Péter

A közvilágítást nap-elemes lámpatestekkel kívánják korszerűsíteni, és a közbiztonság érdekében meg-emelik a térfigyelő kamerák számát. A közeljövőben kettő új e-töltőállomás létesül Alsóörsön, amelyek kuriózumnak számítanak majd a Balatonnál. Sikeres pályázat esetén tájházat alakítanának ki, míg a Sirály parkban új, állandó színpadot hoznának létre. A település három könyv kiadását tervezi, ez is jelzi, a kultúra továbbra is szerves része a településnek. Hebling Zsolt aláhúzta, bár folyamatosan nő a lakosság létszáma, továbbra is szeretnék megőrizni azt az emberléptékű, barátságos, élhető, falusi jelleget, amely Alsóörsre mindig is jellemző volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!