„még mindig dolgozik bennem az adrenalin”

2018.02.05. 17:30

Életmentő férfiak a Bakonyban: együtt emelték le az autót a sérültről

Feltehetően megmentette több, egymásnak ismeretlen férfi annak az illetőnek az életét, aki hétfőn reggel árokba hajtott autójával a 82-es számú úton, majd járműve alá került. Arra közlekedő férfiak emelték le róla a gépkocsit.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos

- Reggel nyolc óra előtt közlekedtem Zirc felől Veszprém irányába, a 82-es számú úton, idézte fel a történetet Attila, aki azt kérte, csak keresztnevét írjam le. Aztán így folytatta, Eplény és Gyulafirátót között látta, hogy előzni kezdett a később balesetet szenvedett autós. -Aztán arra lettem figyelmes, hogy az autója borul, pörög, de azt, hogy mi történhetett, nem tudom, mert mentek előttem is. A balesetnél azonnal és többen is kiszálltunk autóinkból, rohantunk a balesetet szenvedett illetőhöz, akit hiába kerestünk, nem láttunk senkit, körbejártuk az autóját is, ami nem volt egyszerű feladat, mert bozótos, bokros terület volt mellette. A járművön gyorsan levettük a gyújtást. Egyszer csak az egyik, mellettem álló férfi meglátta az összetört autó egyik kerekénél a balesetet szenvedett férfi lábát, aki aztán halkan meg is szólalt, hogy segítsünk rajta, mert az autó alatt van, ami nagyon nyomja.  

Fotó: Balogh Ákos

Attila közben odarohant autójához a poroltóért, ha esetleg szükség lenne rá, akkor kéznél legyen, majd a többiekkel együtt arról beszéltek, pótgumira emeljék rá a szerencsétlenül járt autót, és úgy vegyék ki alóla a sérültet. Ezt az ötletet aztán gyorsan elvetették, mert attól tartottak, esetleg még nagyobb bajt okozhatnak az illetőnek. Így inkább nekifogtak a jármű leemelésének, ami egy kisebb Peugeot volt, de úgy tűnt nekik, hatalmas súlyt emelnek, miközben mindvégig beszéltek a férfihoz, biztatták. Közben két szolgálaton kívüli rendőr is érkezett, akik azonnal csatlakoztak hozzájuk, a rendőrök kabátjukkal takarták be az illetőt, aki a földön feküdt.

- Még mindig dolgozik bennem az adrenalin, hogy sikerült leemelni az autót az illetőről, akit végül a mentők elvittek, fogalmaz Attila. A férfi a történtek hatása alatt nagy örömmel, a többiek iránti elismeréssel beszélt arról, hogy öt-hat, egymásnak idegen férfi gyors döntésekkel, kivételes összefogással, határozottan, egymás gondolatait ismerve tette a dolgát, mentettek a fagyos reggelen a Bakonyban, és nagyon örültek annak, hogy életben maradt a balesetet szenvedett illető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!