Jól halad a felújítás

2017.11.22. 07:00

Elvégezték az első réteg felhordását Pápán

Elvégezték a Várkert úton az első réteg aszfalt felhordását.

Polgár Bettina

Az utca új szegélyeket is kapott Fotó: Polgár Bettina

Alsó, úgynevezett kötőrétegét mindkét sávban folyamatos munkavégzéssel építette bea kivitelező.Molnár István pápai városfejlesztési osztályvezető kifejtette, kétrétegű aszfaltburkolat-megerősítést készítenek, ennek az alsó, úgynevezett kötőrétegét mindkét sávban folyamatos munkavégzéssel építették be.

- Miután mind a két oldalon elkészültek a kötőréteg munkálatai, az aknák fedőlapjait emelik szintre, a munkák befejezéseképpen pedig ráhúzzák az útra a kopóréteget – tájékoztatott Molnár István. Hozzátette, az utca új szegélyeket is kapott, azonban az ebből adódó szintkülönbségek a munkák végeztével eltűnnek majd.

- A tervező két rétegben határozta meg a beépítendő aszfalt vastagságát. Egy körülbelül 4-6 centiméteres, illetve egy 4-5 centiméteres réteg is készül – mondta.Áldozó Tamás, Pápa polgármestere rámutatott, a jelenleg folyamatban lévő útfelújítások fontos városi gyűjtőutakat érintenek.

Az utca új szegélyeket is kapott Fotó: Polgár Bettina

Áldozó Tamás kifejtette, már a munkák megkezdésekor várható volt, hogy az útfelújítás megnehezíti majd a közlekedést az érintett szakaszokon. Hangsúlyozta, ezeken a munkákon azonban át kell esni annak érdekében, hogy utána jó minőségű utak álljanak a pápaiak rendelkezésére.

A város vezetője hozzátette, az aszfaltozást heteken át sok munka előzte meg – többek között szegélyeket építettek és rendezték a csapadékvíz elvezetést -, így örömteli, hogy már az aszfaltozást végzik. Hamarosan, a használatbavételi engedély beszerzését követően pedig teljes egészében birtokba vehetik a közlekedők az utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!