segítség a rászorulóknak

2017.11.27. 07:02

Kiállítás és gyertyafényes koncert a Zonta-adventen

Idén a szokásostól eltérően egy napon tartották a Zonta képzőművészeti kiállítás és vásár megnyitóját, valamint a gyertyafényes adventi koncertet, az ünnepváró hangulatról ezúttal az MH Légierő Zenekar gondoskodott.

gtm

Fotó: Balogh Ákos

 

Bakó Mátyásné Mariann klubtag és Palásti Renáta festőművész gyertyát gyújt az esti koncert előtt. A kis képen Kristóf Mihályné, a veszprémi Zonta klub elnöke. A nők az értékek valódi átmentői Fotó: Balogh Ákos

Kristóf Mihályné, a veszprémi Zonta klub elnöke a tárlat megnyitóján elmondta, a szervezet jótékonysági feladatainak része a fiatal tehetségek gondozása, ennek szellemében Keller Márton, a Padányi gimnázium tanulója énekelt a Petőfi Színház előcsarnokában. Oberfrank Pál színházigazgató köszöntőjében kiemelte, szívesen adnak helyet kulturális eseményeknek, kiállításoknak. Különösen akkor, ha az jótékonysági rendezvény. Az igazgató szerint a nők képesek olyan értékeket megőrizni és tovább vinni, amire a férfiak talán nem is figyelnek.

- Örülök, hogy Veszprémben évek óta a Zonta hölgyklub tagjai azok, akik az ünnepi várakozás első akkordjait le-ütik. A nők az értékek átmentői – hangsúlyozta.

Fotó: Balogh Ákos

Palásti Renáta budapesti festőművész kiállítását a Laczkó Dezső Múzeum fiatal művészettörténésze nyitotta meg. Sipos Annamária a csodálatos tájképek, virágok, csendéletek sorát azzal a gondolattal ajánlotta, miszerint minden kép egy darabja alkotója lelkének. Palásti Renátától megtudtuk, évente négy-öt képet jótékonysági célra ajánl, az esti koncert tomboláján a főnyeremény az ő egyik festménye volt.

A gyertyafényes koncerten Kristóf Mihályné a Zonta világszervezetről elmondta, az egyetlen civil szervezet, melynek képviselete van az ENSZ-ben, a világ 67 országában 1200 klub működik. A szervezet politikamentes, társadalmi munkában jótékonykodik, felkarolja a tehetséges fiatalokat. A veszprémi klub 24 éve szervez jótékonysági koncertet, kiállítást. Idén a klub a bevételeiből befolyt összeget a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületének adományozza.

A koncerthez a klubtagok ünnepi díszbe öltöztették a Pannon Egyetem auláját. A jótékonysági estet Ovádi Péter önkormányzati képviselő nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, a Zonta klub tetteivel olyan értéket hordoz, amivel segítenek jobb hellyé tenni városunkat, segítenek megélni az ünnepi pillanatokat, és példát állítanak jócselekedetből. Szavait Szabó Magda soraival zárta, miszerint „Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha.”

A felemelő gondolatokat követően meggyújtották az első adventi gyertyát, majd az MH Légierő Zenekar ünnepi koncertje következett Katona János alezredes vezényletével. A műsor első harmadában Kruppa Jakab Éva egyházi énekekkel lépett színpadra, majd a zenekar bevetette a big band-nagyágyút, az ötvenes, hatvanas évek klasszikusai sorra szólaltak meg, felpörgetve az adventi hangulatot. Kitűnő szólókat és szólistákat hallhattunk Kertész Dóra szenzációs énekével. Ezen az estén – mint mindig – kitett magáért a zenekar, két csodás hangú, tehetséges énekest ismerhettünk meg, különböző műfajokban. A hagyományoktól eltérően a Zonta-advent ezúttal könnyedebb, pörgősebb hangulatúra sikerült, amit a közönség, a műfaj kedvelői láthatóan örömmel fogadtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!