Babazászló és bölcső

2018.01.26. 07:00

Lobogó hirdeti Tapolca újszülöttjeinek érkezését

A városban a polgármesteri hivatal homlokzatán mostantól minden újszülött érkezésekor Isten hozott – Tapolca feliratú babazászló leng.

Tóth B. Zsuzsa

Fülöp Dániel és Dobó Zoltán a babazászlóval Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Minderről Dobó Zoltán polgármester tájékoztatta a sajtót szerdán. Mint elmondta, a Három Királyfi – Három Királylány mozgalom céljaival egyetértve, hasonlóan más településekhez, Tapolca is elkészíttette a babazászlóját, hogy az a városházára kitéve hirdesse: új tapolcai polgár született.

Fülöp Dániel és Dobó Zoltán a babazászlóval Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Sajnos egyre többször kell kiraknunk a gyászlobogót, amely mindig szomorúsággal tölt el bennünket. Szeretnénk a gyermekek születésével járó örömnek is látható jelét adni egy saját logóval ellátott babazászló formájában. Ezentúl, ha tudomásunkra jut, hogy gyermek született Tapolcán, kitűzzük a zászlót, abban reménykedve, hogy élete nagyobb részét a városban tölti majd a jövevény, és ő is itt alapít családot. A vándorbölcső kezdeményezés már bevált, népszerű a városban, reméljük, a zászló is az lesz – mondta a polgármester. Németh Mária Anita jegyzőtől megtudtuk, hogy évről évre csökken a lakosság száma a városban. A születések számáról nem tudott adatot mondani, ugyanis amióta Tapolcán nincs szülészet, az- óta erről nincs tudomása a hivatalnak. Kérte, hogy akinek gyermeke születik, jelezze a hivatal számára, hogy kitehessék három napra a zászlót.

A tapolcai Fülöp Dániel a család második gyermekével, a hétfőn született Fülöp Donát Attilával. A kisfiú tiszteletére már lobog a zászló a polgármesteri hivatal épületén Fotó: kórház

A kezdeményezés időpontjához legközelebbi időpontban Fülöp Dániel gyermeke született, Fülöp Donát Attila hétfőn jött a világra, mint azt édesapja is elárulta az átadáskor. Fülöp Dániel a polgármesterrel együtt tűzte ki a zászlót a hivatal homlokzatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!