Magyarpolány

2017.11.08. 20:54

Tűzkárosult testvérek: rendkívüli ülésen döntöttek a sorsukról

Faházat biztosít az önkormányzat a három testvérnek, miután otthonuk leégett kedden, erről döntött szerdán este rendkívüli ülésen a képviselőtestület, tudtuk meg Grőber József Magyarpolány polgármesterétől.

Kovács Erika

Forrás: Archív

A település elöljárója elmondta azt is, hogy már felvették a kapcsolatot a városlődi polgármesterrel, mert Városlődről vásárolnak majd a három szerencsétlenül járt férfinek faházat, amit majd önkormányzati területen helyeznek el. Terveik szerint még idén elvégzik az alapozási munkálatokat is a faház felépítéséhez.

Grőber József Magyarpolány polgármestere: segítünk a három testvérnek a továbbiakban is

Mindemellett döntöttek a képviselők arról is, hogy a szociális bizottság megkeresi azt a forrást, amelyből a legszükségesebb ruhaféléket megvásárolják a testvéreknek.

Megírtuk, eddig ismeretlen okból kedden kigyulladt és lakhatatlan lett a három férfi otthona, egy konténerház, Magyarpolányban. Mindhárman az önkormányzatnál közmunka keretében dolgoznak, szorgalmas emberek hírében állnak. A település vezetése, illetve lakossága azonnal melléjük állt, segítenek nekik. A tűz utáni első éjszakát a polgármester, illetve az önkormányzat felajánlására a tájházban töltötték, szerdától pedig a tűzoltószertárban élhetnek tovább, amit berendeztek számukra, például matracokat vittek az épületbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!