jótékonyság

2017.12.02. 12:00

Megmutatták mekkora a szívük – Bárczi Gálát rendeztek

A jótékonysági rendezvény jó alkalom volt arra, hogy felhívja a figyelmet az intézményben folyó munkára, az ott nevelkedő gyerekekre és megmutatta azt, hogy a támogatás jó helyre kerül.

Molnár Sándor

December elsején rendezték meg a már hagyományos Bárczi Gálát. Az Agóra színháztermében felléptek a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai és tanárai.

Horváth Éva intézményvezető elmondta, hogy bár az iskolájuk egy szegregált ( elkülönült ) intézmény, ahova sajátos nevelési igényű, enyhe értelmi sérült gyerekek járnak, de ők ezt a világra nyitottan működtetik. A gála is egy olyan alkalom, amikor megmutathatják, hogy mennyire nyitottak, és, hogy nagyon sok tehetséges gyerek van náluk.

Fotó: Pesthy Márton

Szólt arról is, hogy a pedagógusaik nagy része együtt játszik a gyerekekkel a színpadon és a gálák jellegzetessége, hogy szinte minden tanuló fellép a műsorban, amelynek óriási hozadéka van. Együtt játszanak, figyelnek egymásra és megtapsolják a másikat. Teljesen más világot hoz ez számukra, mint egy tanóra és emiatt rettenetesen boldogok a gyerekek.

Ovádi Péter a rendezvény egyik védnöke köszöntőjében elmondta, hogy az elmúlt napokban meglátogatta a Bárczisokat és hihetetlen lelkesedést tapasztalt. Önkormányzati képviselőként van egy elképzelése arról, hogy egy intézményben milyen munka folyik, de amikor személyesen megtapasztalja, akkor látja csak igazán, hogy milyen összetett feladata van az ott dolgozóknak.

A műsorban a Széplelkek Társulata előadta a Szentivánéji álom veszprémi változatát, szerepelt az énekkar, bemutatkozott a Furulya csoport és a Galagonya Néptánccsoport, valamint a Készségfejlesztő osztály is.

 

A gálán kiosztották a Bárczi – díjakat, amellyel évről-évre a tantestület tagjai közül díjazzák a legjobbakat. Idén Szarvas Orsolya gyógypedagógus részesült az elismerésben, aki nagyon elhivatott és élenjárója az egyéni differenciális fejlesztésnek. A diákok közül, a Diák Önkormányzat javaslatára, hárman vehették át a díjat. Piros Erzsébet Rózsa 10. osztályos tanuló egy különös intézményi kincs, aki minden közösségi megmozdulásnak az élén jár. A 8. osztályos Sovány Bence, aki rendkívüli érzékenységgel fordul társai felé, és a 7. osztályos Máté András Mózes, aki istenadta zenei tehetség, és az éneklés mellett gyönyörűen zongorázik is, amit a gálán is bizonyított.

A Bárczi Caritas Alapítvány, amely gyermekjóléti célokat szolgál, a jótékonysági rendezvény bevételéből táborozásokat, kirándulásokat szervez majd, játszóházakat finanszíroz és fejlesztőeszközöket vásárol a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!