taurin trauma

2018.03.05. 20:00

Musicallel hívják fel a diákok figyelmét a szerfogyasztás veszélyeire

Taurin trauma címmel, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa támogatásával bűnmegelőzési és drogprevenciós musicalt mutat be a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház március 27-én 14 és 18 órai kezdettel felső tagozatos és középiskolás diákoknak.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Erről beszéltek újságíróknak az illetékesek hétfőn a Veszprémi Petőfi Színházban.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szeretettel, családi összefogással minden rossz legyőzhető

- Örömmel adunk helyt a mai kor nehézségeiről, a fiatalokról szóló előadásnak is, nyitottak vagyunk a társadalmat érintő problémák bemutatására – hangsúlyozta Oberfrank Pál. A veszprémi színház direktora hozzáfűzte, nem véletlen a címválasztás, a taurin az emberi szervezetben is megtalálható aminosav, amely gyakran koffeinnel együtt az energiaitalok alkotórésze. Túladagolása okozhat többek között depressziót, rohamokat, memóriavesztést, szív- és veseműködéssel kapcsolatos problémákat. Az előadás célja, hogy a szerek mértéktelen fogyasztásának veszélyeire hívja fel a figyelmet. A színházban az előadás alkalmával bűnmegelőzéssel és közlekedésbiztonsággal kapcsolatos interaktív kiállítást is szerveznek. – Szeretettel, családi összefogással minden rossz legyőzhető!- vélekedett az igazgató.   

Civilekkel még hatékonyabb

Pogány Péter ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány helyettese aláhúzta, a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a bűnmegelőzésre, amelyet a civilek bevonásával még hatékonyabban tudnak megvalósítani. Az ezredes utalt rá, évről évre egyre kevesebb bűncselekmény történik, mely Veszprém megyében tavaly öt százalékos csökkenést mutat. A rendőrök megyénkben tavaly 1200 ittas vezetővel szemben intézkedtek, 550 személyi sérüléssel járó balesetből 33-at ittas sofőr okozott.

Tennünk kell a biztonságért

Ovádi Péter önkormányzati képviselő üdvözölte a rendőrség és a színház példaértékű együttműködését. Aláhúzta, Veszprém az egyik legbiztonságosabb város, amelyben nagy szerepe van a rendőrségnek, ugyanakkor a biztonságért mindennap tennünk, dolgoznunk kell. Édesapaként is kedvezőnek tartja, hogy a gyermekek, diákok minél előbb szembesülnek azzal, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!