alapkőletétel nemesvámoson

2018.01.17. 20:00

NB I-es meccseknek is helyet adhat az új sportcsarnok

Többéves előkészítő munkát követően idén elkezdődött egy új sportcsarnok építése a községben.

Horváth Gábor

A jelenlegi sportcsarnok melletti területen megvalósítandó fejlesztés alapkövét szerdán rakták le.

A 669 millió forint összértékű beruházás 70 százalékát TAO-támogatásból finanszírozzák. A Bajnok Diák-Sportegyesület Nemesvámos még 2015-ben adta be pályázatát, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség tavaly jóváhagyott. A fejlesztés a klub és az önkormányzat szoros együttműködésében valósul meg. A kivitelezést követően az ingatlan utóbbi tulajdonába kerül.

- Fontos, hogy térségünkben ilyen csarnok épül. Az utánpótlás-nevelés alapja a megfelelő infrastruktúra, és a nemesvámosiak már eddig is komoly eredményeket értek el kézilabdában. Szeretnék további sok sikert kívánni nekik, szeressük együtt a kézilabdát! – mondta Gulyás Péter. A játékos-pályafutását tavaly befejező, korábbi válogatott kézilabdázó jelenleg a veszprémi utánpótlásban tevékenykedik, emellett a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa pályázat nagykövete.

- Megfelelő létesítményekre van szükség ahhoz, hogy a sportoló gyermekek közül olyan játékosok kerüljenek ki, mint például Gulyás Péter – fogalmazott beszédében Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója. – A programban rengeteg beruházás valósult már meg az elmúlt időszakban, és a kormány támogatásának köszönhetően ez a jövőben is így lesz. Sok sikert kívánok a helyieknek az új csarnok megépítéséhez és használatához – tette hozzá.

A Bajnok DSE Nemesvámos elnöke, Zentai Tibor kiemelte: a mostani fejlesztés óriási lehetőség számukra, hiszen a hazai pálya előnyeit eddig csak korlátozottan tudta kihasználni a klub. Az NB II-ben szereplő nemesvámosi női kézilabdacsapat például Veszprémben játssza hazai mérkőzéseit, mivel a régi csarnok nem felel meg a versenyszabályoknak.

- Komoly jövőképet vázoltunk fel magunknak, nagyon szeretnénk továbbfejlődni. A csarnok ehhez remek bázist kínál. Kézilabdában szeretnénk férfivonalon is feljebb lépni, és más sportágakat is fejlesztenénk. Köszönjük az önkormányzat segítségét és a helyi cégek TAO-felajanlásait – jegyezte meg Zentai Tibor.

- Olyan összefogás jellemezte a projektet, amely mindképpen példamutató – kezdte beszédét Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere. – Nagyon fontos ez a beruházás településünkön, hiszen az itt sportoló fiataloknak szükségük van a 21. századi, modern infrastruktúrára – mondta, hozzátéve: Az egyesület mind a négy szakosztálya (a kézilabda mellett baseball, röplabda és tömegsport működik a községben) profitálhat a fejlesztésből, amely még nem ér véget. Az önkormányzat már megvásárolt egy héthektáros területet, amelyen a helyiek mellett a cégeknek és az idelátogatóknak is sportolási lehetőséget biztosítanának.

A polgármester elárulta: az 1450 négyzetméter alapterületű, öltözőkkel, irodákkal ellátott csarnok rugalmas sportpadlót kap, és akár NB I-es (kézilabda, röplabda, futsal) meccsek rendezésére is alkalmas lesz. Az átadási határidő (július 31.) azért szoros, mert nagyon szeretnének bekapcsolódni a Cell-kupa idei programjába. A hagyományos kézilabda-utánpótlástornát augusztusban rendezik megyénk több településén.

Az új vámosi sportcsarnok alapkövét az eseményen megszólalók közösen tették le. A kő alá időkapszula került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!