Évzáró rendezvényt tartottak

2018.01.14. 16:52

Nemcsak Paloznaknak, de az itt élőknek is különleges kisugárzásuk van

A településen évek óta nagy hagyománya van annak, hogy az év első szombatján, új évi pohárköszöntőre hívják a falu lakóit és nyaralótulajdonosait. A szépen feldíszített faluház nagyterme zsúfolásig megtelt.

Szendi Péter

Készítette: Szabi237 - saját, CC BY 3.0,

Forrás: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8064567

Először Czeglédy Ákos polgármester köszöntötte a vendégeket. A rendezvény látványos diavetítéssel kezdődött, Paloznak, szeretlek címmel. A pörgős zenére a település gyönyörű látképei jelentek meg. A falu első embere pohárköszöntőjében nem az elmúlt évet értékelte, hanem azt hangsúlyozta ki, hogy miért szeretnek az emberek Paloznakra járni, miben más ez a település. Nemcsak a községnek, hanem az itt élő, vendégszerető embereknek is van kisugárzásuk, ezért is keresik fel olyan sokan Paloznakot. A települést továbbra is a családias, bensőséges hangulat jellemzi, itt az emberek köszönnek egymásnak, megállnak, beszélgetnek. A tősgyökeres paloznakiak hamar befogadták és befogadják azokat az embereket, akik később költöztek a községbe.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: szívéhez nőtt ez a kis település, szeret ide visszajárni, egyben boldog új évet kívánt a jelenlévőknek, és reméli, hogy Paloznakon folytatódnak a fejlesztések, melyek szemmel láthatóak voltak az elmúlt évben is.

Készítette: Szabi237 – saját, CC BY 3.0

Ezután került sor a már hagyományos vetítésre, ahol a 2017-es esztendő rendezvényeit tekinthették meg az érdeklődők. Egy-egy fotó, hatalmas derültséget váltott ki. Tavaly Bóka István balatonfüredi polgármester megállapította, hogy Paloznakon az emberek kezében mindig pohár van. Éppen ezért Czeglédy Ákos egy versenyre invitálta a vendégeket, mondván, tippeljék meg, hogy a tavalyi eseményekből készített fotókon hányszor lehet látni az embereket pohárral a kezükben. Mint kiderült, összesen negyvenkilencszer. A helyesen tippelő asztaltársaság stílszerűen egy üveg paloznaki bort nyert. A jó hangulatú rendezvény koccintással, baráti beszélgetéssel zárult, a talpalávalót pedig a Sasi Duó szolgáltatta hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!