Gólgazdag lokálderbi

2017.11.07. 19:45

A Telekom könnyedén verte az elején beragadt BKSE-t

A Telekom Veszprém megőrizte veretlenségét Balatonfüreden is. A hazaiaknál különösen az ifjú Máthé Dominik játékát kell kiemelni, míg a bajnok a megszokott gyors kézilabdával többen is alaposan megszórták magukat.

B. Virág Rita

Balatonfüredi KSE-Telekom Veszprém

25:39 (11:18)

Balatonfüred, 800 néző. V.: Bíró, Kiss. Balatonfüredi KSE: Bősz – Hornyák 5 (3), Kasparek, Németh B., Semenov 4, Topic 1, Bóka 4. Csere: Andó (kapus), Debreczeni 1, Karvatski, Máthé 5, Kemény 1, Varsandán 2 (2), Horváth 2, Gerdán. Edző: Csoknyai István. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 7, Ancsin 5, Schuch, Ligetvári 2, Jamali 5, Manaskov 9. Csere: Győri 3, Accambray 1, Blagotinsek 2, Tönnesen 1, Terzic, Nilsson 3, Sulic 1. Edző: Ljubomir Vranjes.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 1/0.

A magyar élvonal két, eddig veretlen csapata találkozott egymással. Ráadásul nemcsak azért volt érdekes az összecsapás, mert a BKSE és a Telekom is eddig mind a nyolc bajnokiját hozta, hanem két megyei rivális nézett farkasszemet egymással. Természetesen az esélyek a vendégek mellett szóltak, míg a balatoniak a tisztes helytállásban reménykedhettek.

 

A veszprémiek közül Nagy László, Dragan Gajic, Lékai Máté és Cristian Ugalde kapott pihenőt. A BKSE viszont első számú hálóőrére, az Egerben megsérült Fazekas Nándorra nem számíthatott.

Semenov bombájával vette kezdetét a lokálderbi, Ancsin sem akart lemaradni mögötte. Alilovic remekül védett, a piros mezes fürediek amúgy is nehezen hatoltak át a veszprémi védőfalon. Ellenben a bajnok könnyű gólokkal 1:4-re meglépett. Topic és Bóka egy perc alatt egy gólra dolgozta le a hátrányt, majd utóbbit kiállították, amit ki is használt a Veszprém (11. perc: 3:6). Hét percig képtelen volt kapuba találni a BKSE, időt kért Csoknyai István (14. perc: 3:8). A Telekom könnyű gólokkal ment előre, Alilovic szenzációs volt, a tóparti gárda csak kapufáig jutott. A fürediek tíz perces gólcsendjének Bóka vetett véget (18. perc: 4:11).

Máthé bátran szállt be a játékba, rögvest két góllal mutatkozott be (21. perc: 6:14). Nem lett kétszámjegyű a különbség, Hornyák, Varsandán és Bóka gondoskodott róla, sőt Horváth lövése után 11:18-ra zárkózott fel a BKSE.

A második félidőt Hornyák találatai nyitották (13:19), a fiatal Andó is megfogott mindent, amit csak lehetett. Aztán újra feszesebb lett a veszprémi védekezés, a Terzic irányította Telekom Manaskov, Ancsin, illetve Nilsson góljaivalelőször növelte tíz gólosra a különbséget (41. perc: 15:25).

Topic a 47. percben megkapta harmadik két perces büntetését, az utolsó tíz perc pedig 21:31-es állásról indult meg.

Manaskov és Sulic góljaival már tizenkettő volt a differencia. A fiatal Máthé használta ki Sulic kiállítását, azonban Jamali is belejött a gólgyártásba (55. perc: 24:35). Nilsson szerzett látványos találatot szinte ülve, aztán a svédet Debreczenivel együtt kiküldték két percre. Marguc saját hatosáról vágta a labdát az üres füredi kapuba, ezzel kialakult az eddigi legnagyobb különbség (24:38). Semenov és Manaskov zárta le a találkozót.

Csoknyai István: – Azok a játékosok, akik az első nyolc fordulóban átlendítettek minket rendre a holtpontokon és oroszlánrészt vállaltak a sikerekből, azok most mélyen tudásuk alatt játszottak. Aminek örülök, a sok kapott gól ellenére, hogy a fiataloknak lehetőséget tudtam adni és éltek is vele. Bízom benne, hogy a későbbiekben a kulcsjátékosok is jobb teljesítményt fognak nyújtani.

Ljubomir Vranjes: – Néhány dolgot kipróbáltunk, úgy ahogy működtek, de nem száz százalékosan. Elégedett vagyok a győzelemmel, főleg, hogy sok gólt lőttünk. A védekezésben próbáltunk ki új dolgokat a PSG elleni BL-derbi előtt. Néha a meccs egyes szakaszaiban visszaesett a koncentrációnk, én azt szeretem, ha minden ellenfelet megtisztelünk azzal, hogy a maximumot nyújtjuk, ez ma nem mindig sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!