BL: idegenben kezdenek

2018.03.24. 08:00

A Telekom Veszprém szeretne adósságot törleszteni a dánoknak

Komoly adósságunk van a dánok felé, amit szeretnénk mielőbb törleszteni - fogalmazott lapunknak a Telekom Veszprém sérült csapat-kapitánya, Nagy László a Skjern elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt megelőzően.

B. Virág Rita

A Telekom Veszprém vasárnap a Skjern otthonában lép pályára a férfi kézilabda BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén Fotó: Penovác Károly

Az alsó ágról harcolta ki a nyolcaddöntős részvételt a Skjern a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A dán bajnokság második helyezettje a szlovén Gorenje Velenjével, a svájci Kadetten Schaffhausennel, a spanyol Abanca Ademar Leonnal, a norvég Elverum Handballal, valamint a román Dinamo Bukaresttel került a C jelű csoportba, ahol a tíz mérkőzésen nyolc si- kert és mindössze két vereséget könyvelhetett el. A dánok 31:29-re kaptak ki a Velenje otthonában, és 25:24-re maradtak alul a Schaffhausen vendégeként.

A csoport első helyének megszerzését követően az északiak az ukrán HC Mo- tor Zaporozsjéval harcoltak a nyolcaddöntőbe jutásért. Ugyan a skandinávok az első meccsen 32:30-as vereséget szenvedtek el, de aztán hazai pályán magabiztos, 33:26-os győzelemmel megnyerték a párharcot, és ezzel kvalifikálták magukat a BL legjobb tizenhat gárdája közé.

Az egyszeres dán bajnok – a Skjern 1999-ben nyerte meg hazája pontvadászatát – leg-eredményesebb játékosa a 28 esztendős balátlövő, Markus Olsson, aki jelenleg negyedik helyen áll a góllövőlistán, épp a 72 gólos Lékai Máté mögött, illetve az eddig összesen 66 találatot jegyző Momir Ilic előtt.

A Skjernt erősíti még a 2005-06-os évadban a Veszprémben is szerepelt norvég beálló, a 36 esztendős Bjarte Myrhol, akit a szurkolók és az egykori csapattársak Bélaként emlegetnek a mai napig.

Nem lebecsülve a dán alakulatot, a szurkolók többsége úgy véli, a Veszprém sorsolása igen kedvező, és a Telekom az idén immáron ötödszörre, könnyűszerrel bejuthat a kölni négyes döntőbe. Lékai Máté szerint azonban a BL-ben – még ha a papírforma mást is jelez – nincsen könnyű mérkőzés.

A Telekom Veszprém vasárnap a Skjern otthonában lép pályára a férfi kézilabda BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén Fotó: Penovác Károly

- Senki se tekintse alapnak a Final Fourt. Nem véletlenül jutott el eddig a Skjern. Ugye már mindenki arról beszél, hogy a négy közé jutásért majd a Nantes vár ránk. Először is, addig el kell jutni mindkét csapatnak. Másodszor pedig a Nantes a másik csoportban a harmadik helyen végzett, csak a Vardar és a Barcelona előzte meg. Nagyon erős alakulatról beszélünk. Nyilván a Final Four a cél, ám az elsődleges feladatunk a dánok legyőzése. Ráérünk ezt követően beszélgetni a Nantes-ról – hangsúlyozta a kiváló irányító.

A kézközépcsonttöréssel bajlódó Nagy László kénytelen kihagyni a vasárnapi nyolcaddöntőt. Már két hét eltelt a Szeged elleni rangadó óta, vagyis két héttel közelebb került a gyógyuláshoz, amelyet a szakemberek négy-öt hétre datáltak. – Komoly adóssá-gunk van a dán kézilabda felé. Mindannyiunkban élénken él az Aalborg elleni váratlan fiaskó (29:26 – a szerző.)

- emlékeztetett Nagy László.

- Már csak emiatt sem szabad félvállról vennünk a dán ezüstérmest, annak ellenére sem, hogy az esélyesebbek valóban mi vagyunk. Nekünk azonban favoritként az a dolgunk, hogy mielőbb pontot tegyünk a párharc végére – húzta alá.

A Skjern-Telekom Veszprém nyolcaddöntő első mérkőzése vasárnap 16.50 órakor veszi kezdetét, a visszavágót március 31-én, szombaton 17.30-kor tartják a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!