rendezési terv

2018.01.17. 10:30

Új körforgalmat is építenének Balatonfüreden

Módosítják a város rendezési tervét. A 43 helyszínt érintő módosítási javaslatot tartalmazó dokumentumot a Völgyzugoly Műhely Kft. készítette el, körülbelül egy év alatt.

Sági Ági

A közmeghallgatáson többen a Csákányi utca szélesítésének tervével kapcsolatban foglaltak állást Fotó: Sági Ági

A változási terveket az eredeti tervet érintő ingatlantulajdonosi igények és az önkormányzat által tett észrevételek alapján, jogszabályok, előírások és az államigazgatási szervek előzetes véleménye mentén készítették el. A módosítási egyeztetési anyagot közmeghallgatáson ismertették a lakossággal. Érdeklődésben nem volt hiány, a meghallgatásra kijelölt helység megtelt.

A közmeghallgatáson többen a Csákányi utca szélesítésének tervével kapcsolatban foglaltak állást Fotó: Sági Ági

A közmeghallgatáson elsőként Bóka István polgármester szólt néhány szót a tervezetről, hangsúlyozva, hogy még mindig csak tervekről van szó, melyek megvalósításáról a képviselő-testület hoz majd végső döntést, és az állami főépítész hagyja majd jóvá azokat.

Kéthelyi Márton tervező ismertette a 43 helyszínt érintő módosítási tervet. A módosítások többsége út- és járdaszélesítésekről szól, két gazdasági terület besorolását megváltoztatják, hogy azo-kon társasházak épülhessenek. Néhány területen a be-építhetőséget növelik, illetve magasabb épület létrehozását engedélyezik. Kialakítanának egy új körforgalmat is Csopak felé a Balaton utcánál.

A közmeghallgatáson részt vevő lakosság zöme az egyik módosítási pont miatt érkezett. A tervek szerint kiszélesítenék a Csárda utcára nyíló Csákányi utca alsóbb szakaszát. Mint a megszólalásokból kiderült, a szélesítést az utca alsóbb részén lakók nem támogatják, mert az itt lévő társasházak a szélesítéssel az úttest szélére kerülnének. A másik szakaszon lakók a fölsőbb részeken a szélesítés mellett parkolóhelyek kialakítását is sürgették.

Ebben a kérdésben a tervező és az érintettek további egyeztetésben és a terület közös bejárásában állapodtak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!