Egyre jobbak a kilátások

2017.12.12. 07:00

Új közösségi tér a Somlyó-hegy lábánál – Igényes körülményeket alakítanak ki

A Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával újabb jelentős beruházás valósul meg a közeljövőben a településen. Hebling Zsolt polgármester örömmel újságolja mindezt portálunknak.

Szendi Péter

dav

- Ahogy beérünk Veszprém felől, az ófalu kapujában, a Somlyó-hegy mellett már látszódnak azok a munkálatok, melyek jövő tavaszra elkészülnek. Két ütemben sikerült 50 százalékos pályázati támogatást nyerni a Balaton Fejlesztési Tanácstól. Először 2,9 millió forintot, nemrégiben pedig 5,9 millió forintot - kezdte a beszélgetést Hebling Zsolt polgármester.

A közel 18 millió forintos beruházásból egy új közösségi teret alakítanak ki a Somlyó-hegy lábánál, amely nagyon jól illeszkedik az eddigi koncepcióhoz, hogy a településen igényes, ápolt zöldfelületek és közterületek legyenek. Amikor 2015 áprilisában átadták a kilátót, akkor Kontrát Károly országgyűlési képviselő megjegyezte, hogy egyre jobbak a kilátásai Alsóörsnek. Ez a jelmondat most tovább igazolódik, hiszen tavasszal elkészül az a közterület, ahol csodálatos panoráma nyílik a községre és a Balatonra. Ivókút, távcső, biciklitároló és padok kerülnek oda, hogy a faluba látogató vendégek igényes körülmények között tudjanak megpihenni.

A már elkészült, vöröskőből épült támfal. Csodálatos kilátás nyílik innen Alsóörsre, a környékre és a Balatonra Fotó: Szendi Péter

Ugyanakkor látszódnak a munkálatok, hiszen egy vöröskőből épült támfal és az odáig vezető lépcső már elkészült, így most is lehet gyönyörködni a tájban. A falu első embere még kiemelte, hogy a növényzet is különleges lesz, hiszen egy külön, a beruházáshoz illeszkedő kertészeti terv alapján ültetik majd el a növényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!