Vilonya

2016.12.01. 21:25

Generációk találkoztak - Műsorral köszöntötték az idős lakosokat a zsúfolásig megtelt közösségi házban

Vilonya - Kedves műsorral köszöntötték az idős lakosokat Vilonyán a zsúfolásig megtelt közösségi ház színháztermében.

Jákói Bernadett

A rendezvényen a település helyi népdalköre és óvodásai is felléptek.

- Csak remélni merjük, hogy a mindennapi munkánkhoz az elődök, a tisztelt ünnepeltek példáiból erőt, hitet és bátorságot merítve azon az úton haladhatunk, amelyet apáink, anyáink, nagyapáink, nagyanyáink kitartó munkájukkal hagytak ránk. Igaz, ez az út, a jelenlegi életfelfogás határozottan átalakult a korábbi évtizedekéhez képest - fogalmazta meg Fésüs Sándor polgármester ünnepi köszöntőjében.

A technikai vívmányok, a rohamos technikai fejlődés talán már elfeledteti a szépkorúak jövőbe fektetett energiáját, a tanító célzatú csendes családi esték meghittségét, a sok jó tanácsot, életre való nevelést, amit korábban a szó, a beszéd erejével neveltek az utódnemzedékbe.

Akkoriban a szó ereje volt az, ami segített abban, hogy mindenki megértette egymást, eljutott a fontosnak vélt információ egyik féltől a másikhoz, elsődleges volt a párbeszéd lényege, a személyes kapcsolatok emberré nevelésének hatása. Mindaz a törődés, odafigyelés, életre való nevelés, mellyel bármilyen formában a helyesnek vélt út felé vezették a mai generációkat, még mind a mai napig vezeti a fiatalabbakat - hangzottak el ezek a felemelő gondolatok műsorban.

A rendezvényen közreműködő helyi óvodások kedves dalos-játékos köszöntőműsorukkal és virággal üdvözölték a nagyszüleiket, az idős nyugdíjasokat. Emellett a vilonyai népdalkör adott elő vidám népdalcsokrot, tréfás jeleneteket.

A jeles esten a veszprémi Betty és Barátai népzenei csoport két tagja vidám bakonyi és moldvai, citerán előadott dalokkal emelte a rendezvény hangulatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!